Elbette anlayışla karşılarım, sadece sana daha iyi yardımcı olmak için uyarıda bulunuyorum

Farkındaysan basit bir soğutucu önerip konuyu sonlandırmıyorum, araştırıp her ihtimali hesaplıyorum. Senin madur olmanı istemiyorum
Biraz detaylı anlatacağım, isteğin halinde çok daha kısa bir biçimde de anlatabilirim. Ben, her yönü ile anla, neyi niçin önerdiğimi anla diye anlatıyorum, bilmeye hakkın olduğunu düşündüğümden anlatıyorum.
300 veya 350TL parayı hava soğutmaya yatırman, sıvı soğutmaya nazaran daha fazla performans elde etmeni sağlayacaktır, bu bir gerçek. Yeni bir konuda kasa önerisi istemen halinde, 17CM CPU yüksekliği destekleyen güzel bir kasa önerisi de yaparım, sorun yaşamazsın.
Kullandığın belleklerin soğutucuları abartılı derecede yüksek, 5.2cm güncel soğutucular için desteklenmeyecek kadar yüksek bir rakam.
Sen haklı olarak Noctua D15 gibi güzel soğutucular istiyorsun ancak o bellek yüksekliği ile olmaz : Bu durumu yaşayabilirsin.
Yapman gereken şey ise çok basit, bellekler üzerindeki soğutucuyu çıkartıyorsun ve yerine 10TL'ye satın alacağın bu soğutucuları takıyorsun, 4 tane bellek kullanıyorsan 2 tane sipariş ediyorsun :
Cooler Master CRC-U02-01 Ram Soğutucu (CM-CU1-2W) Fiyatı
Daha sonra istediğin kadar geniş, tabiri caiz ise öküz gibi soğutucuları sistemine sorunsuzca takabiliyorsun.
"Tamam, bu soğutucuları alacağım" dersen kesin bir bütçe var, alabileceğin en iyi soğutucuyu önereyim. Bütçen Noctua D15'e yetecek seviyedeyse düşünmeden alabilirsin, yalnızca bahsettiğim bellek soğutucuları ile değiştirilmesi gerekecek.
Detaylı anlattım, umarım memnun kalmışsındır :
@emir hıdırlar