Corsair Vengeance LPX DDR4 RAM düşük performans veriyor

Ventum

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2020
Mesajlar
93
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
msi b450 gaming plus
İşlemci
ryzen 5 2500x
Merhabalar zamaninda toplu almis oldugum kasamda (3 yil once alindi) her zaman performans dusuklugu vardi. Eskiden o kadar hissetmiyordum fakat son zamanlara dogru profesyonel olarak oynamaya baslayinca bariz performans dusuklugunu hissedebiliyordum. Yaptığım testlerde RAM'imin performansinin dusuk oldugunu gordum. Bunun sebebi ne olabilir, bir çözümü var mi? Parca uyusmazligi mi, yoksa direk RAM bozuk mu?
 

Dosya Ekleri

  • Userbenchmark ramtest.png
    Userbenchmark ramtest.png
    36 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım eğer imkanın varsa ram'i 2x8 olacak şekilde upgrade et. Bunun en sağlıklısı 2'li satılan ram'ler ile upgrde edip elindekini satmak. Ama aynı özelliklerde ve mümkünse aynı markada bir ram eklemen FPS değerlerini hayli zıplatacaktır. DÜşünsene Ram'in 3 4 gb'sini zaten sistem yiyor. Aşağıda discord chrome falan açtığını düşün. Oyuna yer kalmıyor.
 
Arkadaşım eğer imkanın varsa RAM'i 2x8 olacak şekilde upgrade et. Bunun en sağlıklısı 2'li satılan RAM'ler ile upgrde edip elindekini satmak. Ama aynı özelliklerde ve mümkünse aynı markada bir RAM eklemen FPS değerlerini hayli zıplatacaktır. Düşünsene RAM'in 3 4 GB'sini zaten sistem yiyor. Aşağıda Discord Chrome falan açtığını düşün. Oyuna yer kalmıyor.

Tamam dostum anladim Dual channel her zaman daha iyi bu bilinen bir gercek ama UserBenchmark testindeki degerler fazla dusuk bunun sebebini anlayamiyorum.
 

Geri
Yukarı