Corsair Vengeance RGB RAM arızasında ne yapılmalı?

ZantiagO

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2018
Mesajlar
308
Çözümler
2
Herkese hayırlı akşamlar, 1 Haziran 2021 tarihin de Vatan Bilgisayar'dan kargo beklememek için gidip elden Corsair Vengeance RGB Pro sl 3600 MHz CL16 Dual Channel RAM aldım, ve ASUS ROG STRIX Z390'e Gaming anakarta sahip sisteme taktım sistem normal 2666 MHz olarak açılıyordu ama XMP açınca veya manuel olarak hızını yükseltince mavi ekran veriyordu. Kendi RAM'lerimi o sisteme takınca sorun kalmıyordu. Ben de kendi RAM'lerimi takıp yeni aldığımız sorunlu RAM'leri kendi sistemime taktım ve XMP açık şekilde sorunsuz sistem açıldı. Benim anakartım ise Gigabyte Aorus Master Z390 modeli.

Neyse bilgisayar açılır açılmaz tuhaf giden bir şeyler olmaya başladı Warzone açıyorum iki oyundan biri crash, sonrasında dedim Warzone gibi bir oyunda belli olmaz zaten oyun baştan aşağı bir sorun. Daha sonrasında Hepsiburada'da gezinirken Google kapanmaya başladı. Ben de @Recep Baltaş çektiği bir mavi ekran videosuna baktım ve bellek testini uyguladım sonuç test bitmeden korkunç. RAM'leri elden aldım Vatan iade ve değişim yapmıyor. Servis deseniz 20 günden aşağı çıkarmıyor nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    132,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim RAM'lerim sağlam diğer sistemde 2. aşamada 78 hata vermişti attığım SS'te de görünüyor. Kendi sistemime taktım ve baktım herhangi bir sorun sıkıntı yok testin sonuna kadar bekledim hiç ellemedim bitene kadar. Ama diğer RAM'ler de bende hata vermişti, diğer sistemde de mavi ekran veriyor. Ama elle 3600 yaptım sorunsuz açıldı onun bir BIOS ayarlarını vs bir kontrol edeceğim eğer gerçekten bir sorun varsa yarın gidip Vatan'a danışıp servisine göndereceğim.
Son durum ne hocam?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı