Çözüldü Corsair Vengeance RGB RS XMP açınca Windows çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

573549

Decapat
Merhaba dostlar, sizlere bir deneyimimden bahsetmek istiyorum. Aşağıda linkini verdiğim RAM bellekleri bilgisayarınıza taktığınızda herhangi bir sorun olmuyor. Sorunsuz açılıyor evet ama Görev Yöneticisi'ni açtığınızda 2133 MHz'de çalıştığını fark ettim. Basit bir şey zaten XMP açsam 3200MHz olur diye düşündüm. XMP açtım ve Windows açılışta çöktü. İlk başta MHz'den kaynaklı olduğunu düşünemedim. Sorunu çözmek için en az 2 kere format attım. Sonrasında anladım ki sorun XMP'den kaynaklı. Evet 32 GB RAM çok iyi fakat bir o kadar da MHz önemli. Hızlı çalışmadığı sürece 32 GB olmasının bir önemi yok diyerekten geri postaladım. Buraya not alıyorum ki başkası da aynı hataya düşmesin.

Çözüm
Hocam farklı RAM takınca düzeldiği için sorunun bellekte olduğunu düşündüm. 2 farklı RAM denedim ikisi de çalışıyor bir tek bu modelde sorun var. Bellekler hatalı isterseniz İngilizce olarak aratabilirsiniz aynı sorundan çok fazla kişi muzdarip.
Bir şeyi anlamadım. Bilgisayara 2 kere format attıktan sonra başka bir şey yapmayıp RAM'leri iade mi ettiniz? Sorun XMP'den kaynaklı demişsiniz sorunun ne olduğunu söylememişsiniz. Format atarak neyi çözmeyi düşündünüz? Yazdıklarınızdan anladığıma göre bu RAM'lerin hepsi hatalı üretim anlamını çıkarıyorum, ki öyle bir şey yok zaten de.

Bende de bu RAM'in DDR5 6000 MHz versiyonu var. EXPO açık şekilde kullanıyorum.

Sorun gayet açık ve net hocam bu bellekler XMP açınca PC kafayı yiyor. Windows direk onarım moduna giriyor veya siyah ekran geliyor. Ben ilk başta Windows bozuldu herhalde diyerekten format attım. XMP kapattım ve sorun çözülünce dedim bu RAM'ler 3200'de çalışmıyor en iyisi iade edeyim. Çözümü yok @the Prodigy hocam hatalı RAM'ler birkaç kişiden de aynı şikayeti duydum. Buraya hem kendime not almak için hem de başkaları aynı hataya düşmesin diye yazmak istedim.

Sorunun tam kaynağını bilmeden belleklerin hatalı olduğunu veya çözümünün olmadığını bilemezsin. Örneğin bu konuda sorun yaşanmasının sebebi bellekler değil anakartın otomatik verdiği veri yolu ayarlarıydı.

Hocam farklı RAM takınca düzeldiği için sorunun bellekte olduğunu düşündüm. 2 farklı RAM denedim ikisi de çalışıyor bir tek bu modelde sorun var. Bellekler hatalı isterseniz İngilizce olarak aratabilirsiniz aynı sorundan çok fazla kişi muzdarip.

Çözüm

Başka belleğin stabil çalışması da sorunun bellekte olduğunu göstermez. Anakart farklı belleklere farkı ayarlar verebilir. Örneğin Dual Rank belleklere RttNom RZQ/7, RttWr RZQ/3, RttPark RZQ/1 verirken Single Rank belleklere RttNom Disabled, RttWr RZQ/3, RttPark RZQ/5 verebilir. Bu durumda Dual Rank olan stabil çalışabilir ama Single Rank olan stabil çalışmayabilir.

Dediğin sorun bellek, anakart veri yolu ayarları, anakartın otomatik ayarladığı bellek zamanlamaları, BIOS sürümü, bellek slotlarında bellek dizilişi, işlemci gibi bir sürü nedenden kaynaklanabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…