Corsair Virtuoso RGB İnceleme

Zgrrs

Kilopat
Katılım
16 Nisan 2018
Mesajlar
5.877
Makaleler
1
Çözümler
25
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aslında bu başlık bir inceleme yazısı değil, daha çok ürünle ilgili kendimin bile henüz emin olamadığım bazı düşüncelerimi paylaşacağım. Eğer aldığım firma sözünün eri bir firma ise değiştirme ihtimalim var ve ben henüz karar verebilmiş değilim, sebeplerini birazdan anlatacağım.
Öncelikle hangi ürün hangisi ondan emin olalım.

Corsair Virtuoso RGB Wireless

normal ssss.jpg


Corsair Virtuoso RGB (SE) Wireless

corsair-virtuoso-se-rgb-metalik-gri-kablosuz-gaming-kulaklik.png


Kutuyu elinize aldığınız anda nasıl bir kalite ile karşılaşacağınız konusunda hiçbir şüpheniz kalmıyor ve kutuyu açtığınız anda zaten dokunmaya kıyamıyorsunuz. Ürünü elinize alıp sağına soluna bakarken bu kadar dolu dolu, tok bir kulaklık nasıl yapmışlar diye hayret ediyorsunuz. Ürün bu konuda gerçekten muazzam, en azından benim şahsi fikrim bu. Ürünün hareketli parçaları diğer ürünler gibi takır tukur sesler çıkararak hareket etmiyor, sanki helezonlu bir bagaj kapağı kapatıyormuşsunuz gibi ağır hareket ediyor ki ben bu özelliğini de çok beğendim. Yani kulaklığı her elinize aldığınızda padlar sağa sola döndü diye tekrar eski haline getirmiyorsunuz.
Her ne kadar 3 günlük bir sürede ürün benim elimde olsa da ürünü dolu dolu test etme şansım olmadı, zaten ses konusundabilirkişi değilim. Frekanstır bilmem nedir pek bilmem, dinler geçerim, ama bu sırada kendi kulak zevkime göre iyi ya da kötü yorumunu yapabilirim sadece.
Ürünün müzik tarafında üzmeyeceğini kişisel zevklerim olduğunun üstünü çizerek belirtebilirim. EQ ayarlarında oynamalar yaparak nispeten ihtiyaç duyduğunuz ayara ve ses seviyesine ulaşabileceğinizi düşünüyorum.
Oyun tarafında dediğim gibi çok deneme şansım olmasa da iş göreceğini düşünüyorum. Ben 7.1 denen teknolojiye pek alışamadım, bunu bu kulaklık için söylemiyorum genel olarak 2 üründe deneme şansım oldu ve ikisinde de insanı rahatsız eden boğuk bir ses olduğundan kullanamıyorum.
PUBG içerisinde deneme şansım oldu, 7.1 teknolojisinin vaad ettiğinin aksine sesin nereden geldiğini bir türlü ayırt edemedim. Söylediğim gibi bu daha önce kullandığım Bloody G501'in 7.1 özelliği içinde aynıydı benim için. Fakat eski kulaklığımda 7.1 içinde EQ ayarı gibi ayarlar vardı ve ben onları bir türlü yapamadığım için olması gerektiği gibi kullamadığımı düşünüyordum, sanırım durum bu değil bu teknoloji bana göre değilmiş, ya da alışılması gereken birşeydir. Oyun içerisinde 7.1 özelliğini kullanmak zorunda değilsiniz, yine Stereo tarafında markanın kendi EQ ayarlarında oyun için bir ayar var ben onu kullandım. Bunu da kendi keyfinize göre ayarlar yaparak değiştirebiliyorsunuz.
Ürün benim odamdan mutfağa kadar, arada bir duvar olacak şekilde tahminen 12 metrede ufaktan bağlantıyı koparmaya başlıyor.
Şarjı yine kabaca söylemek gerekirse 18 saat dayandı diyebilirim. Bunun bir kısmında mikrofon açık değildi, bir kısmında kulaklıkta ses olmayacak şekilde sadece boynumda asılıydı. Bunu niye özellikle belirtiyorum, çünkü ürünü masaya koyup hareketsiz bıraktığınız taktirde sizin ayarladığınız süre kadar bekleyip kapanıyor, hareket ettirdiğinizde tekrar aktif oluyor, bu yüzden boynuma takıp kapanmasına engel oldum. Bu 18 saatin tamamında ışıkları açıktı bunu da belirteyim. Bu süreler birçok duruma göre değişkenlik gösterecektir kesin bilgiler değildir.
Ürün 3.5 jakla PC'ye bağlandığında, kulaklığın üzerindeki ses açıp kısma bölümü kullanılmıyor, yani sesi kısıp açmıyor, Windows üzerinden yapıyorsunuz. Ben mouse un 2 tuşuna ses açıp kısma atadığım için zaten sorun değildi, ama çok mantıklı gelmedi bana. USB ile şarja taktığım sırada da kullanabiliyordum ürünü ama şarj kablosunun kulaklık tarafında ki yeri kötü düşünülmüş, omzumda sürekli kabloyu hissetmek beni rahatsız etti.
Ayrıca USB'den Wi-Fi'ye geçişte sorun yaşadım diyebilirim ama bu sorunu öyle bir zamanda yaşadım ki hiçbir zaman emin olamayacağım. Belki biliyorsunuzdur, PUBG Mobile ve emulatörünü açmadan önce kulaklık ve mikrofonu seçtin seçtin yoksa kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorsunuz, işte ben bu sorunu tam bu sırada yaşadım ve USB'den Wi-Fi'ye mi geçemedim yoksa PUBG her zamanki saçmalığını mı yaptı emin olamadım. Fakat bu sürede 1-2 kere bilgisayarı açıp kapatmak zorunda kaldım.
Söylediğim gibi hiçbir zaman emin olamayacağım ve tekrar deneme şansım olmadı ama USB kablodan Wi-Fi'ye tekrar geçişte bir sıkıntı olabilir. Bu kulaklığın üzerinde niye eşleştirme düğmesi yok diye düşündüğümü hatırlıyorum. Çünkü kulaklık üstündeki düğmeyi USB'den Wi-Fi'ye aldığım zaman eşleşmedi araya PUBG girdi vs derken işler çığırından çıktı.
Şimdi gelelim işin en kötü kısmına. Herkesin şikayet ettiği kafa bandıyla ilgili çok sorun yaşamadım ben, kafamın üzerinde ileri geri yaparak falan derken onu çok sorun etmedim, ama kulaklarım felç oldu.
Kulaklarınızı bir şekilde padlarin içine sığdırıp konfor elde etseniz bile kulaklarınız aşağıda solda kırmızı yuvarlak ile gösterdiğim yüzeye değdiği için kısa sürede ağrımaya ve uzun sürede insanı kahretmeye yetiyor. Yani kulaklarınızda ki kıkırdakların isyan ettiğini, çıkar artık şunu diye inim inim inlediğini duyuyorsunuz. Halbuki bu sorun sağda yuvarlakla işaretlediğim bölümün biraz daha yükseltilmesi ile çözülürmüş diye düşünüyorum. Ama sonuç olarak vardır bir bildikleri diyebiliyorum en fazla.

normal ssss.jpg


wwwwwwwwwwwwww.png


Mikrofonun ne derece iyi olduğunu bilmiyorum ama o genel olarak iyi olduğu söylenen bir bölümü kulaklığın yani o konuda sıkıntı olmayacaktır. Ben bu ürünü bir de Sidetone özelliği için istedim, yani sizin sesinizi mikrofondan alıp kulaklığa vererek kendi sesinizi duymanızı sağlıyor, kendi sesinizi belli belirsiz ama tam kıvamında duyduğunuz için bağırmıyorsunuz ya da en azından umarım bağırmıyorumdur. Bu özellik aslında kulaklığın bir özelliği değil Windows üzerinden de yapılabilen bir özellik ama eski kulaklığım ve Windows kombinasyonu çok resil bir iş çıkarmıştı, bunun kendi uygulaması üzerinde böyle bir ayarı olması hoşuma gitti ve gayette başarılı çalışıyor.
Ürünün konfor kısmı ilk taktığınız zamandaki kadar işkence olmuyor, ben yavaş yavaş alıştığımı hissediyorum zaten bu yüzden de iade edip etmeme konusunda kararsızım, fakat alışamazsam ne olacak diye düşünüyorum, çekilecek çile değil. Fakat ürün pahalı bir ürün bu paraya değer mi derseniz hiçbir kulaklık bu paraya değmez bence.
Ürünü genel olarak beğensem hatta tasarım olarak aşık olsam da iade etme ihtimalim çok yüksek. Yani iyi güzel hatta çok güzel kulaklıksın ama 1700 TL sin kardeşim. Ben bununla bir oyuncu kulaklığı bir tanede müzik için yine kablosuz kulaklık alırım düşüncesinden kurtulamıyorum.
Başlığı iş yerimdeyken oluşturdum ve derme çatma bir şey oldu, daha fazla vakit ayıramayağım, unuttuğum bir şey yoktur umarım.
Yerine makul fiyatla ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum, MH670 ve Void Elit wireless çıkıyor karşıma düşündüğüm fiyat bandında hep MH670 için kötü yorum yapan bir hayli kişi var ama Void modelinin de görüntüsü ilk başlarda çok çekici geliyordu ama sonrasında tam tersi bir hissiyat oluşturmaya başladı bende.
Yerine ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum. Düşündüğüm bütçede karşıma sürekli birçok şikayetine denk geldiğim MH670 ve tasarımı ilk başta hoşuma giden ama daha sonrasında nedense itici gelmeye başlayan Void Elit çıkıyor. MH670 daha yakın geliyor bana ama dediğim gibi birkaç kötü yorum hatta eklem yerlerinde bir kaç farklı yerde kırılma olduğuna dair yorum okudum. Bunu göndermeyede elim varmıyor, yukarıda ki resmine her baktığımda içim gidiyor ama en mantıklı hareket ger göndermek olacak sanırım.
RGB kısmını yazmayı unutmuşum, uygulama üzerinde herhangi bir onay butonu görmediğim ve çok detaylıda kurcalamadığım için, ayarladığım RGB efektinin kulaklıkta çalışmasını sağlayamadım nasıl geldiyse eğer iade edersem de öyle gidecek. Pil ömrünü kısaltacak olması sebebi ile zaten tamamen kapatır bir daha da hiçbir zaman açmazdım muhtemelen ama dediğim gibi detaylı şekilde kurcalayamadım.
f
Cevap yazdığımı sanıp sürekli niye gitmiyor bu mesaj diyorum bende, meğer konunun sonuna ekliyormuş, sürekli aynı şeyleri yazdırıp duruyor diye kızıyorum birde. Eh unutmuşuz forumu.
 
Son düzenleme:
Merhaba incelemeniz için teşekkürler. Bu tarz bir müzik kulaklık kullanmıştım. Pedi dışarıdan içeriyi kapladığından kulak içine pek yer kalmıyor bu da tasarım olarak öyle olabilir çok uzun saatlerde sıkıntı yaşarsınız çünkü müzik kulaklıktan konforu iyi olan oyuncu kulaklığa geçince çok rahatladım. Eğer gerçekten ağrıtıyorsa ileride kafaya takmamanız için bence iade etmenizi öneririm. Eğer firma iade alırsa V2 Pro modeline bakmanızı öneririm sonuçta konfor da önemli.
 
Cevap için uyarı gelmemiş yada kalabalıkta ben kaçırdım. N11 üzerinden QP den almıştım firma kalitesini gösterdi ve tık demeden iadeyi kabul etti ama henüz zaman bulup yerine alacak birşey bakamadım. Çok zahmetli bir süreç oldu yine bu fakat sanırım yüksek bütçelere çıkmayacağım. Yani genel olarak herkesin beğendiği 1700 TL lik bir kulaklık aldım ve bana atomu parçalatmadı. Ağrıya sebep olmasaydı değiştirmeyebilirdim ama sonuçta paramı geri alacağım gerekiyorsa hem müzik için hem de oyun için ayrı alacağım. 1700 TL ile tek kulaklıktan bunları bulmak istediğinizde bile karşınıza 1 2 model çıkıyorsa ve onlar bile en fazla bu kadar oluyorsa neden tek cihaza bağlı kalayım diye düşündüm.
Farklı başlıklardan da fikir almaya çalıştım ve onlardada yazdım en kötü MH670 ve Life 2 Neo yada Void Elit Wireless ve Life 2 Neo olabilir bilemiyorum. HyperX çok tavsiye eden oldu ama onlarında fiyatları bu 2 li kombinasyonlar kadar tutuyor fiyat olarak ve nedense görüntü olarak çok çekmediler beni. Ama makul fiyat olursa neden olmasın.
Söylediğiniz ürüne ısınmaya çalışıyorum ama onudna fiyat yüksek ve görsel olarak bir türlü ısınamadım, hala aklımda duruyor ara ara bakıyorum
 
Cevap için uyarı gelmemiş yada kalabalıkta ben kaçırdım. N11 üzerinden QP den almıştım firma kalitesini gösterdi ve tık demeden iadeyi kabul etti ama henüz zaman bulup yerine alacak birşey bakamadım. Çok zahmetli bir süreç oldu yine bu fakat sanırım yüksek bütçelere çıkmayacağım. Yani genel olarak herkesin beğendiği 1700 TL lik bir kulaklık aldım ve bana atomu parçalatmadı. Ağrıya sebep olmasaydı değiştirmeyebilirdim ama sonuçta paramı geri alacağım gerekiyorsa hem müzik için hem de oyun için ayrı alacağım. 1700 TL ile tek kulaklıktan bunları bulmak istediğinizde bile karşınıza 1 2 model çıkıyorsa ve onlar bile en fazla bu kadar oluyorsa neden tek cihaza bağlı kalayım diye düşündüm.
Farklı başlıklardan da fikir almaya çalıştım ve onlardada yazdım en kötü MH670 ve Life 2 Neo yada Void Elit Wireless ve Life 2 Neo olabilir bilemiyorum. HyperX çok tavsiye eden oldu ama onlarında fiyatları bu 2 li kombinasyonlar kadar tutuyor fiyat olarak ve nedense görüntü olarak çok çekmediler beni. Ama makul fiyat olursa neden olmasın.
Söylediğiniz ürüne ısınmaya çalışıyorum ama onudna fiyat yüksek ve görsel olarak bir türlü ısınamadım, hala aklımda duruyor ara ara bakıyorum
Mantıklı bir karar almışsınız ancak müzik kulaklık alacağım diye hemen bence kanıya varmayın. Önce bir oyuncu kulaklığını alın müzik kalitesi iyi değilse gider müzik kulaklığı da alırsınız ha kötüyse gidip para biriktirip öyle müzik kulaklığı da alabilirsiniz. Mobil için düşünüyorsanız haklısınız kablosuz kulaklıkların çoğu mobil desteklemiyor.
Şimdi baktım bahsettiğim kulaklık baya pahalanmış bu durum üzdü gerçekten.
 
Evet belli ki yükselmiş, az önce bakınca bu kadar pahalı mıydı ben bunu zaten almam ki dememe sebep oldu, çünkü daha önce söylediğinizde alınabilir olduğunu düşünüyordum sadece görüntü olarak alışmam gerektiğini düşünüyordum. Yani aslında 1700 TL ye alışverişi zaten yaptım ve iade edememiş olsam o veya bu şekilde bu para benden çıkacaktı o yüzden 2 kulaklığı da aynı anda almayı çok kafama takmıyorum ama tabi ki önce oyuncu kulaklığını denemek en mantıklısı olacak. Hangisi olacağına karar verebilirsem tabi ki. Genel olarak fiyatlar geçen hafta ki gibi değil, 900 küsür olan yukarıdaki iki ürün şu an 1100-1200 olmuş.
 
Corsair Void Elite = 999TL
Corsair HS70 PRO = 949 TL
HyperX Cloud Flight = 1198 TL
gibi gibi bir sürü seçenek var hala ne sıkıcı bir durum bu yahu. Void Elit bir çok özelliği ile cezbediyor aslında ama mikrofonun sabit olması ve tasarımı ile can sıkıyor. Ayrıca dip ses ve cızırtı gibi sorunlardan bahsedilmiş çok fazla, bilemedim.
Flight modelide sanırım baya eski bir kulaklık, ve ne gibi bir artısı var emin olamadım.
Sizin söylediğiniz, G PRO X wireless tasarım olarak bir süre sonra gözüme hoş görünmeye başladı ama onunda fiyatı feci şekilde artmış.
 
Zor tercih gerçekten. Dışarıda kullanmayacaksınız sonuçta tasarım önemli ama çok da değil ondan daha çok konfor ve ses kalitesine daha çok önem verin. İade kabul eden yerden almalısınız her zamanki gibi.
İtopya iade almıyor haberiniz vardır.
 
Yani aslında tasarım konusunda haklısın. 1700 TL yi vermeye göze aldığım için müzik için ayrıca bir kulaklık alma avantajım olması da cabası. Bunun içinde dediğim gibi sanırım Anker Life 2 Neo yu düşünüyorum.
Void Elit ağır basıyor gibi şu an için, şeytan al geç diyor ama dediğin gibi İtopya sıkıntı. Birde çok fazla isim karmaşası var, Mesela Void Elit Wireless diye geçiyor birde Void Pro Wireless diye de geçen var. Firmaların bu tarz haysiyetten yoksun yöntemleri için hiçbirinden hiçbir şey almamak var aslında ama işte oda olmuyor.
Kulaklık alma konusunda birçok şeyden emin değilim tek emin olduğum şey çok fazla sıktı artık. Az buzda değil ki al geç yapalım.
Void konusunda birçok kişinin farklı farklı şikayet yada hayal kırıklıkları olması kafa karıştırıyor yoksa dediğin gibi tasarımını falan bir yana bırakıp alıp geçeceğim.
 
Diğer sitelerde çok fazla fiyat farkı yoksa iade kabul eden yerden alıp deneyin derim. İtopya kesinlikle almıyor. Sanırım Void Elite modeli daha yeni model.
 

Geri
Yukarı