Hayatımda ilk defa kendi seçimlerim doğrultusunda toplama bilgisayar alıyorum. Yani bundan 10 yıl önce bir hediye olarak verilen kasalı bilgisayarım vardı. Daha sonra da 2011 yılında, şu anda da kullanmakta olduğum laptop'ı almıştım fakat içerisinde istediğim NVidia ekran kartı yerine AMD ekran kartı vardı. Başka da bulamamıştım. Her neyse.
Şu an tüm parçaları topladım fakat kasa konusunda çok kararsız kaldım. Şimdi sizlere birkaç kasa göstereceğim, bunlardan hangi birini almamı önerirsiniz? Yardımcı olmanızı istiyorum bu konu hakkında:
Bir de şöyle bir şey var; yukarıda belirttiğim "THERMALTAKE CORE V71 FULL TOWER SİYAH KASA"da güç kaynağı yok ve 610 TL. Bunu alıp, üzerine kendim >>şuradaki<< güç kaynaklarından birini almamı önerir misiniz? Yoksa yukarıdaki listeden hazır bir kasa mı alayım?
Seçtiğin anakart MicroATX anakart olduğundan V71 gibi FullTower kasa içerisinde o anakart kaybolur nerdeyse. Bu yüzden hiç gerek yok o kadar abartmaya. Kasa ve soğutucuyu bu şekilde alıp hariçten soğutucuya vereceğin parayı kaliteli modüler PSU için ayırabilirsin.
Seçtiğin anakart MicroATX anakart olduğundan V71 gibi FullTower kasa içerisinde o anakart kaybolur nerdeyse. Bu yüzden hiç gerek yok o kadar abartmaya. Kasa ve soğutucuyu bu şekilde alıp hariçten soğutucuya vereceğin parayı kaliteli modüler PSU için ayırabilirsin.
Valla kredi kartım olmadığı için ve engelli olduğumdan, bir yere çıkamadığım (çıksam bile yaşadığım yerde bu gibi büyük markalar olmadığı..) için, Vatan'dan telefon ile sipariş olayı var ve bu benim için güzel bir avantaj, ayrıca telefonla siparişte indirim sağlanıyor. O yüzden sadece buradan alabiliyorum
Şimdi, işlemci - anakart - HDD - SSD - dvd yazıcı'yı kendi bilgisayarcımdan tedarik ettim. Ekran kartını da 2 gün önce Vatan'dan aldım. Sadece kasa, ram, monitör ve sıvı soğutma kaldı. Ama işte bu kasayı psu ile bir mi yoksa kasa (+marka ve model) + psu şeklinde mi alsam diye çok takılı kaldım. Bir arkadaşım kasa ayrı, psu ayrı al diyor senin gibi.
Başka önerebileceğin bir marka+model falan var mı? Yoksa bunları alayım mı?
Kasanızın her hangi bir ısınma sorunu olmaz. Bu yüzden hangi kasa hoşunuza giderse alın derim. Sıvı soğutma sadece fantastik amaçlı alıyosunuz sanırım. Dediğim gibi istediğinizi alın derim. Bende v51 model mevcut. Güzel bir kasa. Soğutması olsun tipi olsun penceresi zaten kocaman çok hoşuma gidiyor büyük olması