Corsiar vs Cooler Master vs Thermaltake

Corsiar vs Cooler Master vs Thermaltake

• Corsiar

Oy: 10 33,3%
  • Cooler Master

Oy: 16 53,3%
  • Thermaltake

Oy: 4 13,3%

• Oy verenlerin toplamı
    30

EmreYerlikaya

Megapat
Yer
İstanbul, Turkey
Merhaba arkadaşlar,

Hayatımda ilk defa kendi seçimlerim doğrultusunda toplama bilgisayar alıyorum. Yani bundan 10 yıl önce bir hediye olarak verilen kasalı bilgisayarım vardı. Daha sonra da 2011 yılında, şu anda da kullanmakta olduğum laptop'ı almıştım fakat içerisinde istediğim NVidia ekran kartı yerine AMD ekran kartı vardı. Başka da bulamamıştım. Her neyse.

Şu an tüm parçaları topladım fakat kasa konusunda çok kararsız kaldım. Şimdi sizlere birkaç kasa göstereceğim, bunlardan hangi birini almamı önerirsiniz? Yardımcı olmanızı istiyorum bu konu hakkında:

THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA

THERMALTAKE CORE V71 FULL TOWER SİYAH KASA

CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA

CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA

COOLER MASTER HAF 912 COMBAT GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

En kısa şekilde "Corsiar - Cooler Master - Thermaltake 750W Kasa Çeşitleri" <= Buradan da bakabilirsiniz, çünkü birkaç arkadaşım, kasa gücünün 750 olmasını söyledi. Nedeni ise topladığım sistemin yüksek olması.

Bir de şöyle bir şey var; yukarıda belirttiğim "THERMALTAKE CORE V71 FULL TOWER SİYAH KASA"da güç kaynağı yok ve 610 TL. Bunu alıp, üzerine kendim >>şuradaki<< güç kaynaklarından birini almamı önerir misiniz? Yoksa yukarıdaki listeden hazır bir kasa mı alayım?

Topladığım sistemdeki diğer parçalar ise şunlar:

İşlemci: Intel Core i7 6700 Soket 1151 3.4GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci

Anakart: MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart

Ram: 2x Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram

Ekran Kartı: Zotac GTX 980 Ti AMP! Extreme GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

SSD: OCZ TRIOON TRN100-25SAT3-240G 240GB 550-520 SSD

Hard Disk: SEAGATE 3,5" 1TB 64MB Desktop HDD (ST1000DM003)

Sıvı Soğutma: THERMALTAKE WATER 3.0 PERFORMER SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

DVD Yazıcı: ASUS DRW-24F1MT/BLK 24X DVD-WRITER SATA Bulk (S)

Monitör: LG 25" 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör

Şimdilik diyeceklerim bu kadar arkadaşlar, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :)

Seçtiğin anakart MicroATX anakart olduğundan V71 gibi FullTower kasa içerisinde o anakart kaybolur nerdeyse. :D Bu yüzden hiç gerek yok o kadar abartmaya. Kasa ve soğutucuyu bu şekilde alıp hariçten soğutucuya vereceğin parayı kaliteli modüler PSU için ayırabilirsin.

COOLER MASTER CM693 + SEIDON 120V SIVI SOĞUTMALI MidT ATX SİYAH KASA

CORSAIR CS SERİSİ 750W 80PLUS GOLD 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

Vay, bunlar da güzelmiş. Yarın sipariş vereceğim, aslında bugün verecektim siparişleri ama şu kasa konusunda çok takılı kaldım :(

Şimdi sen bu kasa ile bu güç kaynağını mı al diyorsun?

Vatandan alacaksan evet başka yerden alacak olsan daha iyisini tavsiye ederdim.

Valla kredi kartım olmadığı için ve engelli olduğumdan, bir yere çıkamadığım (çıksam bile yaşadığım yerde bu gibi büyük markalar olmadığı..) için, Vatan'dan telefon ile sipariş olayı var ve bu benim için güzel bir avantaj, ayrıca telefonla siparişte indirim sağlanıyor. O yüzden sadece buradan alabiliyorum :(

Şimdi, işlemci - anakart - HDD - SSD - dvd yazıcı'yı kendi bilgisayarcımdan tedarik ettim. Ekran kartını da 2 gün önce Vatan'dan aldım. Sadece kasa, ram, monitör ve sıvı soğutma kaldı. Ama işte bu kasayı psu ile bir mi yoksa kasa (+marka ve model) + psu şeklinde mi alsam diye çok takılı kaldım. Bir arkadaşım kasa ayrı, psu ayrı al diyor senin gibi.

Başka önerebileceğin bir marka+model falan var mı? Yoksa bunları alayım mı?

Kasanızın her hangi bir ısınma sorunu olmaz. Bu yüzden hangi kasa hoşunuza giderse alın derim. Sıvı soğutma sadece fantastik amaçlı alıyosunuz sanırım. Dediğim gibi istediğinizi alın derim. Bende v51 model mevcut. Güzel bir kasa. Soğutması olsun tipi olsun penceresi zaten kocaman çok hoşuma gidiyor büyük olması :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı