Counter Strike 1.6 sabit 60 FPS sorunu

abd boom

Decapat
Merhabalar arkadaşlar oyun eskidi ama hala severek oynuyorum. Öncelikle belirteyim oyun orijinal Steam üzerinden satın aldım ve yıllardır sorunsuzca oynuyordum. Başlıkta da belirttiğim gibi sabit olarak 60 FPS almaya başladım almaya başladım diyorum çünkü bu sorun Windows 10'a geçtiğimde başıma gelmeye başladı.
Fakat garip bir durum söz konusu oyunu pencere moduna alır isem FPS kilidi ortadan kalkıyor veya NVIDIA denetim masasından entegre grafiği seçersem FPS sorunu ortadan kalkıyor ama harici ekran kartımı seçtiğim ve tam ekranda açtığım zaman FPS'im 60'ta kalıyor.

Bu konuyu açmadan önce biraz araştırma yaptım bu soruna sebep olabilecek bazı şeyleri yaptığımı belirtmek istiyorum.
Yaptığım/denediğim şeyler:
Xbox ayarlarını devre dışı bırakmak
Oyun modu, oyun kaydı gibi şeyleri kapatmak
NVIDIA denetim masasından düşey senkronizasyonu kapatmak
Oyun içerisinden "gl_vsync 0" komutunu tekrar yazmak
Oyun içerisinde "fps_max 0" ve "fps_max 100" gibi komutları denemek

Bunların dışında bir öneri daha vardı fakat bunu yapamadım. Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmak bunu yapamama sebebim Counter Strike 1.6'ya dair herhangi bir exe dosyası bulamamam.

Sistem özelliklerim:
i7-3632QM
1 GB GeForce 635M ve Intel HD 4000

O zaman bi fps arttırma cfg si kurun deneyin gene artmazsa başkalarından yardım alın
Sorunun herhangi bir CFG'den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum konunun ilk mesajında da belirttiğim gibi oyunu tam ekrandan çıkardığımda FPS 101 oluyor.
Ayrıca oyunu entegre grafik kartım olan HD 4000 ile tam ekranda çalıştırır isem yine FPS 101 oluyor.

Sadece cs 1.6 damı oluyor acaba
LoL'de böyle bir sorun yok. Oynadığım oyun sayısı fazla olmadığı için kıyas yapamıyorum fakat NVIDIA ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Hocam monitörünüz 60 hertz ise 60 FPS den üstünü almanın bir yararı var mı ki?
Şöyle söyleyeyim FPS'i 60'a sabitlediğinde mause hareketlerinde ve oyun içerisinde takılmalar yavaş hareket etme sorunu oluyor. Kuş bakışı oyunlarda görüntüde yırtılma olmasın diye FPS'i 60'a sabitliyorum zaten fakat 1.6'da durum biraz karışık dediğim gibi gecikmeye sebep olduğu için zevk vermiyor.

Son düzenleme:
Steam CS1.6'sı olduğu için bir şey diyemiyorum internetten indirme normal CS1.6 olsaydı v23 patch falan indirirdik bir şekilde çözerdik. Olmadı CS1.6 yı entegre ile kullanın? Zaten oyun sistem istemiyor.

Steam CS1.6'sı olduğu için bir şey diyemiyorum internetten indirme normal CS1.6 olsaydı v23 patch falan indirirdik bir şekilde çözerdik. Olmadı CS1.6 yı entegre ile kullanın? Zaten oyun sistem istemiyor.
CS 1.6 nezdinde baktığımızda evet entegre grafik kartını kullanabilirim fakat bu bir sorun ve bu sorunu diğer oyunlarda da yaşama ihtimalim var bir şeyler yanlış olduğu için belkide bir başka oyundan daha düşük performans alacağım o yüzden bu tarafa pek yönelmek istemiyor ve sorunu çözmek istiyorum.

Dur bakalım. Doğru söylüyorsun şimdi sen Win10'a geçtin ya ekran kartı sürücünü kendin elle güncel olarak mı kurdun yoksa windows kendisi mi güncelledi? Şu adımları izle;

Her şeyden evvel buradaki driveri indir. İndirdikten sonra aşağıdaki adımları uygula.
Şu sayfadan DDU yu indir. Ardından buradaki sayfadaki rehberi incele ve ekran kartı sürücünü sil.
Sonra bilgisayarın internetini kes yeniden başlat ve en başta indirdiğin sürücüyü kur.

Bu adımlardan sonra probleminin çözüleceğini umuyorum bu arada Win64 bit kullanıyorsun saydım.

Dur bakalım. Doğru söylüyorsun şimdi sen Win10'a geçtin ya ekran kartı sürücünü kendin elle güncel olarak mı kurdun yoksa windows kendisi mi güncelledi? Şu adımları izle;

Her şeyden evvel buradaki driveri indir. İndirdikten sonra aşağıdaki adımları uygula.
Şu sayfadan DDU yu indir. Ardından buradaki sayfadaki rehberi incele ve ekran kartı sürücünü sil.
Sonra bilgisayarın internetini kes yeniden başlat ve en başta indirdiğin sürücüyü kur.

Bu adımlardan sonra probleminin çözüleceğini umuyorum bu arada Win64 bit kullanıyorsun saydım.
Windows kendisi güncelleme yapmadı ve attığınız linkteki driver kurulu böyle bir sorun olacağını düşünüp DDU ile bahsettiğiniz rehberi kullanarak temiz kurulum yaptım ama bir sonuca ulaşamadım.
Bir ayar tetikliyor diye düşünüyorum ama hala bulamadım.
NVIDIA değilde bu olay kesin Casper yüzünden oluyordur malum garip bir firma.

Nvdia mobile GPU mu var sistemde yoksa masaüstü PC mi kullanıyorsunuz. Geforce experiance da whisper modu var eğer mobil ise fps limitliyor. sadece CS 1.6 da yaşıyorsan eğer bu bir çözüm değil ama bir bakmanda fayda var.

Nvdia mobile GPU mu var sistemde yoksa masaüstü PC mi kullanıyorsunuz. Geforce experiance da whisper modu var eğer mobil ise fps limitliyor. sadece CS 1.6 da yaşıyorsan eğer bu bir çözüm değil ama bir bakmanda fayda var.
Dizüstü bilgisayarım var ve mobile GPU'ya sahibim.
GeForce Experience'den kaynaklı bir sorun olabilir diye onu kaldırmıştım dün ama etki etmedi. Şuan bende Experience yüklü değil fakat whisper modu nedir nerede bulacağım onu.
GeForce Experience'yi yükledim. Desteklemiyormuş.
Maalesef herhangi bir şekilde sonuca ulaşamadım başka öneriler bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 212
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00