Counter-Strike 2 deneyimi

Ne alaka, FPS oyunun dediğin şey illa gerçekçi mi olmak zorunda? Counter-Strike gerçekçi takılırken Valorant daha fantastik, daha bilim kurgu öğeleri barındıran bir yapım. Bunda ne gibi bir sakınca var? Hiçbir oyun Counter-Strike gibi gerçekçi öğeler barındırmak zorunda değil.

Kaldı ki Counter-Strike'a çok da güzel gerçekçiliği kırmadan içerik eklenebilir, mesela Warzone misali oynanışın içine yedirilmiş bir zırh plakası takma fikri ne kadar da güzel olur. Savaşın ortasında kenarı çekilip yeni zırh takarak savaşa kaldığın yerden devam edebilme fikri. Güzel mi güzel, oynanışa etkisi var mı evet var, ee oyunun gerçekçiliğini de kırmıyor hiçbir şekilde daha ne mis gibi özellik işte. Mesela yere yerleştirilebilir kalkan fikri, oyunun oynanışını ve bölüm dizaynını nasıl da etkilerdi. Yere kurulabilir bir kalkan ile yapılabilecek taktikleri bir düşünsene... Üstelik karşı takımı el bombası almaya da teşvik eden bir yenilik olurdu bu, el bombasıyla uzaktan kırılabilirdi o kalkan çünkü.

Hadi bırakalım oynanışı oyunun temel döngüsüyle ilgili fikirler sunayım sana. Mesela borç sistemi, eco Round'un yanına yeni bir ekonomik taktik daha sana. Paran olmadığı bir roundda borç alıp o roundu iyi geçirmek adına bir sonraki roundu riske atmak. Ama o roundu iyi oynarsan zaten eline silah geçeceğinden bir sonraki roundda ihtiyacın bile olmayacak ve mis gibi bir düzen oturtmuş olacaksın, ama kötü geçirirsen de hepten batacaksın, harika bir risk-ödül sistemi işte sana.

Hocam yere kurulan kalkan o tarz şeyleri istiyorsan R6 oynayabilirsin. CS kemikleşmiş yıllardır aynı şekilde ve oynanan bir oyun haline geldi. Oynayan oyuncular da eskiden de oynayan oyuncular bunlar. Yani anlattıklarının hepsi R6 da var.

Ahahahahaha battle royale mi oynuyorsun yere yerleştirilebilir kalkan nedir? Yeni zırh takmak ne alaka? Zaten satın aldığın armorun işlevini yitirmesi için senin ölecek kadar hasar alman gerekiyor. Yeni zırh takman gereken bir durum yok ki ortada? Valorant'ın yaptığı gibi iyi mapleri kaldırıp kötü mapler ekleyip, sırf yenilik yapacaklar diye saçma sapan karakterler ekleyip zaten halihazırda anlık 1 milyondan fazla oynanan oyunu neden bozsunlar? Hiç yenilik yok diyorsun, oyunu oynadın mı diye sorsam hayır dersin. Aynen kardeşim yere kurulabilir kalkan, oyunun ortasında zırh takma. Çok iyi fikirlerin var bravo.
Fanboyluğu bırakıp adam gibi tartışmaya çalışmadığın sürece seni iplemeyeceğim, istediğin kadar çırpınabilirsin. Sana değil de diğer arkadaşa cevap vermemin bir sebebi vardı, Valve fanboylarıyla uğraşacak vaktim yok benim.

Hocam yere kurulan kalkan o tarz şeyleri istiyorsan R6 oynayabilirsin. CS kemikleşmiş yıllardır aynı şekilde ve oynanan bir oyun haline geldi. Oynayan oyuncular da eskiden de oynayan oyuncular bunlar. Yani anlattıklarının hepsi R6 da var.
O zaman yenilik yok dediğimizde de "yoo var" deyip aksini iddia etmenin manası yok ki? Sadece teknik özellikleri bir üst kademeye çektin diye yenilik yapmış olmuyorsun. Sen kendin diyorsun bu oyun kemikleşmiş bir oyun ve bunlar değiştirilmez. Değişmezse ben de çok rahat "hiçbir şey değişmemiş" diyebilirim o zaman değil mi?

O zaman yenilik yok dediğimizde de "yoo var" deyip aksini iddia etmenin manası yok ki? Sadece teknik özellikleri bir üst kademeye çektin diye yenilik yapmış olmuyorsun. Sen kendin diyorsun bu oyun kemikleşmiş bir oyun ve bunlar değiştirilmez. Değişmezse ben de çok rahat "hiçbir şey değişmemiş" diyebilirim o zaman değil mi?

Grafik iyileştirmesi yapılması, tickrate olayını tamamen kaldırması yenilik değil mi? Anlattıkların, söylediklerin mantıklı şeyler ama yeni bir oyun çıktığı zaman onun için söylersin bunu. Kemikleşmiş bir oyunun metası değişsin diyorsun.

64 tickrate'ten sub-tick'e geçilmesi en büyük yenilik. Akıcılığın 3-4 katına çıkması yenilik. Arayüzün değişmesi yenilik. Grafiklerin bir FPS oyununun sahip olabileceği en üst seviyeye çıkarılması yenilik. Smoke'un özelliğinin değişmesi yenilik. Topluluktaki harita üreticilerine harita yapmak için araçlar verilmesi yenilik. Görsel efektler (kan, patlama efekti, molly efekti, mermi izi, darbe efekti, C4 patlama efekti) değişmesi yenilik. Seslerin daha rahat kasılabildiği yeni bir ses sistemi sunmaları yenilik. Ve bunlar sadece erken beta'da olan şeyler. Zaten Valve ekibi bunların sadece Counter-Strike 2'ye gelen özelliklerin bir kısmı olduğunu söylüyor. Şuan betada olmayıp oyunun kendisine gelecek birçok özellik var. Daha da sayayım mı val*cu?

Daha da sayayım mı val*cu?
Bu hayatta Valorant oynayacak en son kişi benim, bu konudaki ilk yorumumdan bir alıntı yapıyorum sana belli ki okumamışsın direkt atlıyorsun:

CS, Valorant'ı tokatlar zaten ona lafım yok ama bunlar harbiden büyük yenilikler değil.

Bariz bir şekilde fanboysun ve hayatında CS:GO dışında rekabetçi FPS oyunu oynamamışsın. Bu nedenle bu tarz bir oyuna ne eklenebilir, neler eklenirse mantıklı ve eğlenceli olur hiçbir fikrin yok. Anlayabiliyorum bunu, elinkini görmeyen kendininki balta sanırmış çünkü normal bunlar.

Konu başlığı; "Counter-Strike 2 deneyimi"

"Bu saatten sonra Valorant'ı savunan da bilgisayarı kötü olduğu için veya CS alamadığı için savunuyordur." diyen konu sahibi olan arkadaş bir sonra ki yorumlarında kendisi şu an CS:GO oyununda (CS 2 değil) 210-240 FPS aldığını söylemiş. 🙃

Mükemmel bir oyun olduğunu bilen bir oyun neden leş gibi gördüğü bir başka oyunu eleştirmeye gereksinim duyar ki 😆

Konu başlığı; "Counter-Strike 2 deneyimi"

"Bu saatten sonra Valorant'ı savunan da bilgisayarı kötü olduğu için veya CS alamadığı için savunuyordur." diyen konu sahibi olan arkadaş bir sonra ki yorumlarında kendisi şu an CS:GO oyununda (CS 2 değil) 210-240 FPS aldığını söylemiş. 🙃

Mükemmel bir oyun olduğunu bilen bir oyun neden leş gibi gördüğü bir oyunu eleştirmeye gereksinim duyar ki 😆
Beta olan ve henüz optimize edilmemiş CS2'de 105-110 FPS aldığımı söylemişim, gayet de yeterli. :) Zaten monitörüm 144Hz, bu hertz'i karşılayan FPS'i de oyun optimize edildikten sonra elde ederim. Leş gibi gördüğün bir oyunu eleştirirsin zaten, güzel bir oyunu niye eleştireyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beta olan ve henüz optimize edilmemiş CS2'de 105-110 FPS aldığımı söylemişim, gayet de yeterli. :) Zaten monitörüm 144Hz, bu hertz'i karşılayan FPS'i de oyun optimize edildikten sonra elde ederim. Leş gibi gördüğün bir oyunu eleştirirsin zaten, güzel bir oyunu niye eleştireyim?
Şu üsluba bakar mısınız. "sen ruh hastası mısın?"

"Eski CS de Valorant'ı tokatlıyordu zaten ama bu sefer CS mi Valorant mı tartışması tamamen bitmiştir. Bu saatten sonra Valorant'ı savunan da bilgisayarı kötü olduğu için veya CS alamadığı için savunuyordur."

Sen gerçekten aklı başında tartışan iki tarafın birbirlerine "tokatlıyordu" gibi terimler kullandığını hiç gördün mü. Bunu yapanlar genelde üstünlük kurmaya çalışan aşağılık kompleks rahatsızlığı yaşayan kişiler olur genelde. Çünkü tartışmanın sonucu her iki taraf için gerçeğe yönelmelidir normalde, eleştiri yapılacaksa eğer tam yapılsın. Eğri otur doğru konuş. Senin burada yaptığın karşı tarafı küçümseyip kendi tarafını yüceltmek sadece. Bu tür şeyleri narsist kişilik bozukluk rahatsızlıkları yaşayan tipler yapar. Aklı başında birisi olsaydın zaten her iki tarafın eksiklerinden de bahsederdin. Ama amaç belli. Bu üslubun tartışmak ile hiçbir alakası yok. Arkadaş tartışmayı bitirdi, son noktayı koydu. Hadi herkes artık evine gidebilir, Valorant tokatlandı, tartışmak budur. Kusursuz bir oyunumuz var artık, 10 senedir olduğu gibi...

Şimdi kalkıp "ben CS:GO için kusursuz bi oyun demek istemedim" der. Ama kendini savunurken hiç düşünmez Valorant oyuncularında aynen bu şekilde düşünebileceğini. Hayır herhangi bir oyun için kendi deneyimlerini paylaşabilirsin olumlu ve olumsuz. Bunu yadırgamıyorum. Ama neden deneyimlediğin bir oyun düşüncesinde bir başka oyuna gereksinim duyuyorsun ? Hep böyle olabilirsin. Çok komik insanlar kendilerinin hangi akıla hizmet ettiğini bir oyunda bile belli ediyor. Bunların dışarda bir şeyleri severken beğenirken, müzik dinlerken fln aynı yönteme başvurduğunu düşünsenize, muhtemelen öyledir, çünkü basit bir oyunda bile kendini bir başkası gibi görüp düşünemiyor. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Şimdi bitmiştir o tartışma :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı