Counter-Strike için Intel mi AMD mi toplamalıyım?

332707

Hectopat
Oynadığım oyun: Counter-Strike Nexon: Studio. Önerilen sistem gereksinimleri:
  • Win7 veya daha güncel.
  • Islemci: Intel Pentium 4 3GHz veya üstü.
  • Bellek: 4 GB RAM.
  • Ekran karti: GeForce 6600 veya üstü.
  • DirectX: Sürüm 9.0C.
  • Depolama: 10 GB alan.

Oyunun optimizasyonu aşırı derece kötü. Sistem gereksinimlerini rahat karsilayanlarda bile cok FPS drop oluyor. Bu oyunda hic kasmayacak, takilmayacak bir sistem toplamak istiyorum. Counter-Strike oyunlarinda işlemci önemli diye duydum. Yeni nesil islemciler sadece yeni oyunlarda güçlü oluyor diye bir sey okudum, ne kadar dogru bilmiyorum.

Toplayacagim sistem bu;
  • Ryzen 5 1600 AF.
  • ASUS Prime A320 M-R.
  • INNO3D GTX 1650S OC.
  • Crucial Ballistic 8 GB 3000MHz DDR4.

Islemci konusunda kararsiz kaldim. Intel i3 9100F ve Ryzen 5 1600 AF arasinda hangisi bu oyun icin daha iyi olur? Ve i3 alirsan yukseltemezsin deniyor, i3 alsam sonradan AMD Ryzen bir islemci ile degistiremez miyim? Bu oyunun dışında GTA 5 gibi oyunları da oynamayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 1600 AF daha iyi olacaktır. İleriye dönük. 4;4 devri bitti artık. Hadi diyelim i3'deki tek çekirdek performansı iyi, GTA 5'i açınca 100% işlemci kullanımı rahatsız eder. CS:GO'da bile rahatsız edici düzeyde kullanıma çıkıyor. Bütçen ne kadar?
En fazla 4.5K.
Bilgisayarı Game Garaj adlı siteden alacağım. Baktığım bilgisayarlarda işlemci seçeneklerinde bunlar var sadece;
Pollux3AN
  • Ryzen 3 1200
  • Ryzen 5 1600 AF
Pollux3TN
  • Intel i3-9100F
  • Intel i5-9400F
Intel ile toplayinca cok pahalı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla 4.5K.
Bilgisayarı Game garaj adlı siteden alacağım. Baktığım bilgisayarlarda işlemci seçeneklerinde bunlar var sadece;
Pollux3an.
  • Ryzen 3 1200.
  • Ryzen 5 1600 AF.
Pollux3TN.
  • Intel i3-9100F.
  • Intel i5-9400F.
Intel ile toplayinca cok pahalı oluyor.

Şimdi Game garaj bir marka artık o şekilde düşünmek lazım. Eğer bilgisayarı parça başı olarak toplayıp yollayacak bir site bulursan i5 9400F'te toplarsın başka işlemcide. Fiyat araştırmasını iyi yapmanı tavsiye ederim.

Hocam peki bu sisteme asus prime a320m-r anakart bir sıkıntı cikarmaz dimi saatlerce ağır oyunlar oynayan biri değilim ve ram ı 16 gb 3200 mhz yapmayi düşünüyorum.

Biostar hakkinda kötü yorumlar duydum ama nasil kötü olabilir ki? Bide ekran karti seceneklerine bakar misin 1650 s alicam ama hangi markayi önerirsin asus cok isiniyor diyorlar inno3d çin malı oldugu icin kötü diyorlar.

Biostar hakkinda kötü yorumlar duydum ama nasil kötü olabilir ki? Bide ekran karti seceneklerine bakar misin 1650 s alicam ama hangi markayi önerirsin asus cok isiniyor diyorlar inno3d çin malı oldugu icin kötü diyorlar.
Biostar iyi marka sıkıntı yok inno3d gayet iyi marka ısınmıyor fazla gamegarajda ki tek tereddütüm psu güvenemiyorum ben.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı