COVID-19 nefes yolu ile de bulaşıyor

Bugüne kadar uzmanlar hastaların öksürmesi ya da hapşırması yoluyla virüsün havaya karıştığını söylüyordu ancak yapılan araştırmaya göre hastanın nefes bile alması virüsün yayılması için yeterli. Başka bir araştırmaya göre de virüse ne kadar yoğun olarak maruz kalınırsa öldürücülüğü o kadar artıyor, bu nedenle sağlık çalışanları risk altında.

Bu da neymiş böyle her yerden çıkıyor bir şey diyeceğim ama ceza alırım diye demiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
"May also" olabilirlik değil miydi? Kesinlik ifade etmiyor ki makale. Ayrıca başlıkta bile diyor. "may be enough" yani "yeterli olabilir" ihtimal yine.

Zaten tahmin ediyordum ben. 2 ayda bütün Dünya'ya nasıl yayıldı sorusunun cevabı oldu bu.

Konuşma ya da nefes alma yoluyla bulaşabileceğini söylüyor. Kesin bulaşır demezler zaten.
"Demezler" tabi, olasılıklar üzerine düşünceler. Neyse öyle olsun bakalım. O vakit, Wuhan'da insan kalmazdı desek mesela?

Japonya'daki fizikçilerin yaptığı araştırmaya mı dayanıyor bu acaba? Virüslerin yapısının pek göz önünde bulundurulmadığı için yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğinini, iddia eden uzmanlar vardı.

"Demezler" tabi, olasılıklar üzerine düşünceler. Neyse öyle olsun bakalım. O vakit, Wuhan'da insan kalmazdı desek mesela?
Nasıl anlatayım bilemiyorum. Bilim adamları kesin herkese bu şekilde bulaştı demez, bulaşabilir der. Bu da gösteriyor ki virüsün bulaşma yollarından birisi de bu. Bu herkese aynı şekilde bulaşacağı anlamına gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…