COVID-19 yüzünden okullar tatil olacak mı?

İlk başta Türkçe öğretmenine selam söylüyorum hatta Bi ara gelsin konuşalım.
Onun dışında okul öyle kolay tatil edilecek bir şey değil. Tabi işin hep tatil tarafını istiyorsunuz. LGS filan sonraki zamana alınacak sonra 2 hafta sonra kapatılır okul 2 hafta sonra açılır olur misal(Kapanış 1Haz- açılış 1 Eylül) 2 şer hafta sonraya alınır. Fakat siz gezmiceksiniz tatil olunca sanki. Dahası var ama...

Sizin gibi arkadaşların yazım kurallarını öğrenmesi için tatil olmamalı bence. 🙂
Şaka bir yana, olacağını sanmıyorum. Üstelik virüs ortaya çıkalı 3-4 ay oldu. Aşısının en kısa 6 ay en uzun 16 ay içerisinde çıkacağı düşünülüyor. Şuan ülkemizde görülmedi. İlerleyen durumlarda virüs ülkemizde ilerlediğinde tatil edilir diye düşünüyorum.
Şu an ayrı yazılır

Bence olmalı fakat yapmazlar, sadece okul tuvaletleri bile yeni bir virüs için yerleşke.
Okulları dezenfekte edeceklerini vs iddia ediyorlar fakat şüpheliyim, özel okullarda da genel merkezler vs okullara ek dezenfeksiyon işlemleri yapıyorlar, devlet okullarında şimdilik tık yok.
Adam yerine konmamız için yılda 30.000 vermemiz gerekli gibi duruyor.

Ziya Selçuk’a okulların tatil olması hakkında soru sorulduğunda “Gündemimizde yoktu.” demiş. Madem okullar gündeme gelmeyecekti toplantıda, neden Milli Eğitim Bakanı’nı toplantıya çağırdılar? Sayın Selçuk ne halta yaradı orada? Sanki okulda adam gibi bilgi veriyorlar da “Eğitim önemlidir, okullar tatil olamaz!” diyorlar. LGS sınavını biraz daha geç zamana erteleyip sadece bu sınava girecek öğrencilere eğitim-öğretimi devam ettirmeliler. “Bütün bakanları çağırdıkları için o da gelmiştir.” diyorum kendi kendime fakat bu sefer de aklıma şu soru geliyor: Örneğin, Ekonomi Bakanı neden gelmedi?

Sadece okullar değil, askerlikte bir süre tatil olsun yani askerliğe daha geç gidebilme şansımız olsun... :(
Okullar tatil olacaksa, askerlikte tatil olmalı? Neden sadece okullar tatil olacak ki?

Böyle bir şey mümkün değil ve olması da çok saçma... Aksine tam tersi oldu. :) MSB bakanı coronavirus salgını nedeniyle askerlerin ve askeri öğrencilerin hafta sonu çarşı izinlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Kaynak: Hafta sonu askerler ve öğrenciler izne çıkamayacak

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı