CPB kapattıktan sonra MSI Afterburner sıcaklıkları ciddi derecede düştü

Kezib

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar sistemim çok ısındığı için çoğu oyunda FPS değerini 63, 65 gibi değerlere sabitlerim. CPB kapatmak sıcaklığı düşürür dediler. Ben de yaptım ama çok çok çok düştü. Acaba MSI Afterburner bozulmuş olabilir mi?
Ekran Alıntısı.PNG

CBP yani Core Performance Boost. Olması gerektiği gibi varsayılan olarak açıktır. İşlemciler aktif yük altında hız aşırtma frekanslarına (boost frequency) çıkarlar. CPB kapatılırsa işlemcinin hız aşırtmasını engeller, temel frekansta tutar. Dolayısıyla daha düşük performanslı bir işlemci kullanıyor olursunuz. Bunun artısı, işlemci daha az ısınır. İşlemci performansının FPS'yi pek etkilemediği oyunlarda olumlu bir durumdur fakat işlemcinin önemli olduğu billimum işlerde performansınız olması gerektiğinden az olur.

CBP yani Core performance Boost. Olması gerektiği gibi varsayılan olarak açıktır. İşlemciler aktif yük altında hız aşırtma frekanslarına (Boost Frequency) çıkarlar. CPB kapatılırsa işlemcinin hız aşırtmasını engeller, temel frekansta tutar. Dolayısıyla daha düşük performanslı bir işlemci kullanıyor olursunuz. Bunun artısı, işlemci daha az ısınır. İşlemci performansının FPS'yi pek etkilemediği oyunlarda olumlu bir durumdur fakat işlemcinin önemli olduğu billimum işlerde performansınız olması gerektiğinden az olur.

Peki CBP nasıl kapatıyoruz.

Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum CBP nedir ve nasıl kapatılır ?
Ya dostum yukarı da anlatılmış okumadan cevap mı yazıyorsun? BIOS ayarlarından kapatılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı