CPB olan işlemci 3.5 GHz nasıl sabitlenir?

Miliq

Kilopat
İşlemcim i7 10700F soğutucu olarak da stok tipi kule soğutucum var. 600W PSU mevcut. İşlemcim 4.7 GHz olarak yıllarca çalıştı fakat beni artık rahatsız etmeye başladı. Sıcaklık yüzünden tabii ki.

Biraz araştırma yaptım ve CPB kapadım, işlemcim artık 2.9 GHz fakat performans kaybı olarak bayağı bi' açık var. Ben bunu 3.5 GHz yapmak veya sabitlemek istiyorum, bilenler yardımcı olabilir mi? Birkaç arkadaşım bunu yapmıştı fakat nasıl yapıldığını hatırlamıyorlar. Daha fazla bilgi mevcutsa hemen konuya yazabilirim, teşekkürker.

İşlemcim i7 10700F soğutucu olarak da stok tipi kule soğutucum var. 600W PSU mevcut. İşlemcim 4.7 GHz olarak yıllarca çalıştı fakat beni artık rahatsız etmeye başladı. Sıcaklık yüzünden tabii ki.

Biraz araştırma yaptım ve CPB kapadım, işlemcim artık 2.9 GHz fakat performans kaybı olarak bayağı bi' açık var. Ben bunu 3.5 GHz yapmak veya sabitlemek istiyorum, bilenler yardımcı olabilir mi? Birkaç arkadaşım bunu yapmıştı fakat nasıl yapıldığını hatırlamıyorlar. Daha fazla bilgi mevcutsa hemen konuya yazabilirim, teşekkürker.

Overclock ayarları kısmında yapılıyor AMD CPU'larda. Belki benzer bir ayar başlığı altındadır. Tavsiyem direkt CPB kapatmak yerine UV yapmanız. Genelde işlemciler ihtiyaç fazlası W çektikleri için ısınıyorlar.

Overclock ayarları kısmında yapılıyor AMD CPU'larda. Belki benzer bir ayar başlığı altındadır. Tavsiyem direkt CPB kapatmak yerine UV yapmanız. Genelde işlemciler ihtiyaç fazlası W çektikleri için ısınıyorlar.
O kısımlardan çok anlamam, reddit gibi birçok yerden baktım en kararlı voltajlar hangisi hiçbir bilgi bulamadım.

Intel SpeedStep açık olması gerekir.
Onu ilk kez duyuyorum, bakayım bi' youtube üzerinden.

Intel SpeedStep açık olması gerekir.
Anladığım kadarıyla boşta ve yükteyken girmeleri gereken maksimum değerleri direkt olarak ayarlamaya yarıyor, doğru muyum?

O silikondan silikona değişir. Azar azar kısa kısa bulmanız gerekir.
Yani benim yapmam gereken CPB açmama gerek kalmadan voltage düşürmek mi olacak yoksa CPB açık şekilde voltage düşürmeye mi gidicem? CPB kapalıyken zaten 2.9 GHz sabit, muhtemelen açmamı söyleyeceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı