Cpp'ın üst düzey bir dil olması

Yok yani aynı derken C'de 10 satır yazıyorsan Cpp'da da 10 satır yazılıyor diyorum.
Basit bir koda bakarak bunu söylüyorsunuz. Yazılan satırın çok da bir önemi yok.
O şekilde bakarsanız C# ve Java'da çok daha fazla satır gerekiyor sadece Hello World yazdırmak için.
C++ mı daha zor C mi birde?
C. Çünkü daha ilkel. C++ onun üzerine eklenerek oluşturulmuş gibi düşünebilirsiniz.

Basit bir koda bakarak bunu söylüyorsunuz. Yazılan satırın çok da bir önemi yok.
O şekilde bakarsanız C# ve Java'da çok daha fazla satır gerekiyor sadece Hello World yazdırmak için.

C. Çünkü daha ilkel. C++ onun üzerine eklenerek oluşturulmuş gibi düşünebilirsiniz.
Yok ya ben üst seviye dil olunca Python gibi çok az kod yazılıyor sanıyordum.

Yok ya ben üst seviye dil olunca Python gibi çok az kod yazılıyor sanıyordum.
Kabaca öyle ama direkt o şekilde ifade edilmesi yanlış olur. Python çok daha üst seviye bir dil. Arkasında bir sürü C++ kütüphanesi iş yapıyor. Senin çalıştırdığın ufak kodda bile yüzlerce C++ kodu çalışıyor arkada.

C veya C++ bir tercih meselesi. Python veya Ruby de birer tercih meselesi. Ama küçük yaştakilerin kafasında hep şöyle bir soru olur ve akıllarını kurcalar. "Benim babam mı, Ali'nin babasını döver? Yoksa Ali'nin babası mı benim babamı döver?"

Basitce insan konusma diline ne kadar yakinsa o kadar "high level" , makine diline ne kadar yakinsa o kadar "low level" dil olur.

Buradaki yuksek ve alcak seviye, daha onemli, yetenekli ya da kullanisli olup olmadiklari hakkinda fikir vermez.

Bazi isler icin low, bazilari icin high level; kimisi icinse her ikisinden birden faydalanirsin.

Basitce insan konusma diline ne kadar yakinsa o kadar "high level" , makine diline ne kadar yakinsa o kadar "low level" dil olur.

Buradaki yuksek ve alcak seviye, daha onemli, yetenekli ya da kullanisli olup olmadiklari hakkinda fikir vermez.

Bazi isler icin low, bazilari icin high level; kimisi icinse her ikisinden birden faydalanirsin.
Arkadaş çok güzel özetlemiş. Yeni başlayanlar ya da meraklıları bu tabirleri sanki biri daha önemli, biri daha önemsiz gibi algılayabiliyor.

Arkadaş çok güzel özetlemiş. Yeni başlayanlar ya da meraklıları bu tabirleri sanki biri daha önemli, biri daha önemsiz gibi algılayabiliyor.
C veya C++ bir tercih meselesi. Python veya Ruby de birer tercih meselesi. Ama küçük yaştakilerin kafasında hep şöyle bir soru olur ve akıllarını kurcalar. "Benim babam mı, Ali'nin babasını döver? Yoksa Ali'nin babası mı benim babamı döver?"

Hayır. Benim üst seviyeli dilden anladığım Python tarzı bir şekilde olmasıydı. Cpp C'nin eksikleri tamamlanmış haliyse nasıl high-level dile giriyor olmasıydı anlamadığım. Ama Cpp C'nin eksiklerinin kapatılmış olması + insan diline yakın olması + daha fazla geliştirilmiş olması. Cpp C'nin üstüyse neden bazı şeylerde hala C kullanılıyor? Tabi çoğunlukla Cpp ama... Bunun sebebiyse C az daha ilkel. Makine diline daha yakın. Tabi 100%100 C kullanılmıyor. Anladım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı