CPSU Or Memory Change Hatasından Sonra PC Geç Açılması

ThenightMare5252

Hectopat
Daha fazla  
Sistem özellikleri:
-MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz Ram3.1 Anakart
-Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2133MHz CL14 1.2V XMP Ram Cift kanal
-MSI GTX960 GAMING 4G GDDR5 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 E.Kartı
-Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

Arkadaşlar ilk önce söyle anlatayım olayı:
-PC'de oyun oyun oynuyordum ve oyundayken bir anda PC oyundan attı beni sonra bir daha girdim oyuna ve yine aynı şekilde oyundan bir anda attı.
-Bende PC yeniden başlattım ve bilgisayar şu hatayı verdi:
CPU or Memory changed.
F1 - run setup
F2 - default
-Ben F2 basıp devam ettim fakat PC yeniden başlattığımda yine aynı hata ile karşılaştım bu sefer F1 basıp devam ettim ve beni BIOS ayarlarına attı.
-BIOS ayarlarından ben her şeyi restore defaults yapıp BIOS'u eski haline getirdim sonra BIOS'tan kaydedip çıktım.
-PC açıldı CPU ya da RAM'larda sorun var mı diye görev yöneticisine baktım ve RAM 16 GB iken 8 GB gorunuyor sorunun bundan oldugunu dusunerek PC kapatıp. Kapagini actim ve RAM'lari cikartip yeniden taktim.
-PC actim ve CPU or Memory changed hatasini yeniden vermedi PC acildi gorev yoneticisinde baktigimda RAM 16 GB olarak gorunuyor duzelmisti.
-PC kapattım actim bu seferde PC yavas acilmaya basladi 9sn acilirken 14 sn acilmaya basladi birde ilk acilista onceden islemci, RAM, HDD yazdığı ekran yaziyordu ama simdi o hatadan sonra anakartin full sceen logolu ekrani ile aciliyor ve bu ekranda ise baya bir PC kaliyor ondan sonra aciliyor. Önceden boyle degildi yardiminizi bekliyorum.
Teşekkürler☺

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı