CPU %100 kullanırken GPU %70 olması darboğaz mı?

ixeni

Centipat
Oyun oynarken özellikle sistemi zorlayacak oyunlar oynuyorum, yani GPU ve CPU'nun yüksek sıcaklıklara çıkması normal tabii ki ama son zamanlarda oyunu açıp oynamaya başladığım sırada değerlere baktığımda GPU %70 iken CPU sürekli bir şekilde %100 ya da %97-98 falan. Yani bu civarlarda seyrediyor sürekli. Bir darboğaz söz konusu mu bu durumda? Varsa da nasıl düzeltebilirim? Çünkü Laptop kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
95 derece işlemci sıcaklığı da baya yüksek bir değer. Laptoplarda genelde nasıl oluyor bilmiyorum ama işlemciye göre çok yüksek bi ısı. Ekstra soğutma kullanıyomusunuz.
Bu gibi yeni nesil laptoplarda 90-95 derece normal değerler.

Oyunların işlemci ve ekran kartı kullanımları değişkendir.
Bu durum için darboğaz tespiti yapmak doğru değil.
Örneğin "Dead or Alive" oyunu işlemciyi sömürürken ekran kartına fazla yük bindirmez.
ancak GPU çözünürlüğün yükselmesiyle zorlanır.
Bu seferde işlemci %70 ken GPU %100 olur.
Yani sonuç olarak darboğaz bir işlemle tespit edilemez.

Ürün yeniyse eğer arka planda çalışan Windows güncellemeleri CPU yükünü arttırabiliyor. Boşta bıraksanız bile %100 CPU ve HDD kullanımları olabiliyor güncelleme sırasında. İşlemciyi boşta takip edip frekans ve sıcaklık kontrolü yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı