CPU 90 derece normal mi?

Ata Gülmez

Hectopat
Bugün fark ettim, oyun oynarken işlemci 90 dereceyi görüyor ve boştayken bile en düşük 53 derecelerde. Yaklaşık 1-1.5 sene oldu toplayalı ve herhangi bir termal macun değişimi yapmadım. Hala soğutucunun fabrika çıkışı macununu kullanıyorum. Acaba değişim yapsam düzelir mi? Bu değişimi yaparken bir zarar verme ihtimalim var mı?

Kullandığım soğutma: Everest Rampage CHILL-240 2 fanlı sıvı soğutma.

AMD Ryzen 5 1600X
Birde bildiğiniz uygun bir termal macun söyleyebilirseniz çok sevinirim.
1600X çok ısınan bir model değil. Stok soğutucusu ile bile bu sıcaklıkları görmez. Bence de sorun termal macun değil yukarıda yazılan pompa arızası. Sıvı soğutma kaynaklı bir sorun var.

Yine de lazım olursa diye öneride bulunayım. F/P olarak MX-4 macun alınabilir.

Bugün fark ettim, oyun oynarken işlemci 90 dereceyi görüyor ve boştayken bile en düşük 53 derecelerde. Yaklaşık 1-1.5 sene oldu toplayalı ve herhangi bir termal macun değişimi yapmadım. Hala soğutucunun fabrika çıkışı macununu kullanıyorum. Acaba değişim yapsam düzelir mi? Bu değişimi yaparken bir zarar verme ihtimalim var mı?

Kullandığım soğutma: Everest Rampage CHILL-240 2 fanlı sıvı soğutma.
Hep böyle miydi? Yoksa yeni mi oldu?

Ata kardeşim benden sana tavsiye hiç uğraşma termal macun vs. Garantisi varsa garantiye yolla aldığın mağaza sana sıfırını yollar zaten dediğim gibi yanılmıyorsam pompa arızası gibi gözükmekte. Sonucuda burada paylaşırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı