CPU 90 ve GPU'nun 80 derece olması donanımlara zarar vermiş midir?

ahm01et

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi geceler, bilgisayarım kapalıyken tozlanmasın diye üstüne örtü seriyorum ama bugün örtüyü çıkarmayı unutmuşum. Oyun oynarken artık yanık kokusu aldım. Değerlere baktığımda CPU 90 dereceydi, GPU ise 80 küsurdü. Bunu görür görmez bilgisayarı kapattım. 3-4 saat oynadım ama bir zarar gelir mi, ya da bir kereden bir şey olmaz mı? İlk defa bu kadar ısındı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi geceler, bilgisayarım kapalıyken tozlanmasın diye üstüne örtü seriyorum ama bugün örtüyü çıkarmayı unutmuşum. Oyun oynarken artık yanık kokusu aldım. Değerlere baktığımda CPU 90 dereceydi, GPU ise 80 küsurdü. Bunu görür görmez bilgisayarı kapattım. 3-4 saat oynadım ama bir zarar gelir mi, ya da bir kereden bir şey olmaz mı? İlk defa bu kadar ısındı.

Zarar vermez ama yanık kokusu şüpheli.

Yüksek sıcaklıklar çok tehlikeli olmaması lazım aslında çok yüksek sıcaklıklara çıktığında ve tehlike arz ettiğinde pc kendisini kapatması gerekiyor diye hatırlıyorum. Eski bilgisayarım bu nedenle çok kapanırdı. Yine de yüksek sıcaklıklardan öyle kolay kolay zarar gelmez ama yanık kokusu gerçekten enteresan

Yeni nesil bileşenler bildiğim kadarıyla yuksek ısıya dayanıklı üretiliyor. Sizin donanım nasıldır bilemem ancak yanık kokusu geldiyse sorun olabilir.

benim işlemcimdede o derecelerde çalışıyor 1 yıldır bir sıkıntı yok. intel i512400f

CPU dün gta 5 girdiğimde 92 derece oldu bu bir sorun değil zaten stok fan kullanıyorum, GPU biraz fazla sıcak ama o da dert değildir. belki koku üzerine örttüğün bezden gelmiştir

Benim bilgisayarımın işlemcisi aylardır 102 derece de çalışıyor bir sorun çıkmadı, sizinkinde hiçbir şey olmaz, fakat yanık kokusu şüpheli, ısı kokusu olmasın o.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı