Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Windows 11 Pro (24H2)
| R5 5600 | EVGA 3060 Ti FTW3 ULTRA | MSI B550M-PRO-HDV | Goodram IRDM Pro 24GB | Exceria G2 512GB + Exceria Plus G3 1TB + Toshiba 7200RPM 1TB | MSI A650BN 80+ Bronze | CORSAIR 500R
Lenovo R24e - Asus VP228HE - Gigabyte Aorus M2 - Aula S99 Retro - Gamenote H2002D - Gamesir Nova Lite
Honor 400 8/256GB
Optimizasyonlar elbet bir gün düzeliyor. Stalker 2 gibi oyunlar genel anlamda zaten sorunlu da, Ubisoft bugün bozuk oyun çıkarsa PS5 içinde sıkıntı oluyor. PS3 devrinde değiliz tam olarak, bir oyun bozuksa komple bozuk oluyor.PS5 de bile patlak oluyor işte, PC optimizasyonu bunun yanında çok kötü kalıyor. Ben de zaten sonsuz gücü var demiyorum, çoğunluğu ve genel kaliteyi konuşuyorum. Yoksa tabii ki hepsinde mükemmel performans vermez. Ve zaten asıl takıldığım konu bu değil, arkadaş hem daha ucuz hem daha iyi diyor. Hem de ekipman katmıyor. Takıldığım konu karşılaştırmanın düzgün yapılmaması. Düzgünce yap ver önüme tamam diyeyim.
Diğer "arkadaş" ve konu sahibi fanatikliği var ama şahsen orta yolu bulmaya çalışıyorum. Dümdüz objektif bakıldığı zaman bu PS5 fiyatına zorda olsa PC toplanıyor ve durum küçümsendiği kadar ezikleyici değil.
Hatta PS5'in RX 6700'e benzer olduğunu söylemiştim ve biri bunu test etmiş:
Tabi RX 6700XT ile 6700 arasında ciddi güç farkı var.
Ekipman konusunda ise fikrim net: SteamOS diye birşey var. Olmasa bile Dualsense fiyatına iyi klavye, mouse alınabilir. "Masa, TV, Monitör" gibi mevzular PS5 içinde yok ve evinizde ki araçları kullanıyorsunuz.
Forumda masa başında PS5 oynayanlar var. TV'de ise PC oynayanlar.