CPU 97 dereceyi görüyor

Sanki oturmuştu iyice kontrol etmiştim ama tekrar bakarım nasıl kontrol edebilirim anakartı kasadan sökmeden olur mu?

Kasanın kapağını açın ve fanı ileri geri çok nazikçe kendinize doğru çekin ve itin. Eğer yukarı kalkmıyorsa oturmuştur.

Son düzenleme:
İyisi sistemi aldığınız yerle konuşun, durumu anlatın. Eğer müdahale etmeniz durumunda garantisi bozulmayacaksa termal macun yenilemesi yapın. Gene olmazsa voltaj değerlerinde falan sıkıntı olabilir, garantiye verin.

İyisi sistemi aldığınız yerle konuşun, durumu anlatın. Eğer müdahale etmeniz durumunda garantisi bozulmayacaksa termal macun yenilemesi yapın. Gene olmazsa voltaj değerlerinde falan sıkıntı olabilir, garantiye verin.

Ayrı ayrı aldım parçaları

işlemci fan hızını arttırsam?
termal macunun az bir kısmı sistemi kurarken elimedeydi çok bir şey olmadı ama bilemiyorum

Soğutucu oturmuş yazdım zaten.

O zaman şunu diyebilirim. Stok fan yetersiz gibi görünüyor ama bu kadar da ısınmaz yani beklerdim 80-85 ama 97 bayağı fazla. Muhtemelen kasa içindeki hava sirkülasyonü iyi değil ve oradan kayıp var. Kule tipi soğutucu o değerlerden bayağı düşürür diye düşünüyorum.

Yani, Intel stok fan.

Hocalarım, kusurum varsa öğreneyim. Hatalardan birçok şey öğrenilir.

O zaman şunu diyebilirim. Stok fan yetersiz gibi görünüyor ama bu kadar da ısınmaz yani beklerdim 80-85 ama 97 bayağı fazla. Muhtemelen kasa içindeki hava sirkülasyonü iyi değil ve oradan kayıp var. Kule tipi soğutucu o değerlerden bayağı düşürür diye düşünüyorum.

Hocalarım, kusurum varsa öğreneyim. Hatalardan birçok şey öğrenilir.
stok soğutucu ile düşük sıcaklık değeri alanlar var kasanın yan kapağı da açık soğusun diye

Stok soğutucu ile düşük sıcaklık değeri alanlar var kasanın yan kapağı da açık soğusun diye.

Hocam, benim bildiğim 75,80 veya 85 derecedir. Onun haricinde kasanın yan kapağını açmanız ufak yarar sağlar. Böyle ciddi hava sirkülasyonu artışı olamaz. Bunu anca iyi bir kasa ve fan sayısını arttırarak çözebilirsin.

Hocam, benim bildiğim 75,80 veya 85 derecedir. Onun haricinde kasanın yan kapağını açmanız ufak yarar sağlar. Böyle ciddi hava sirkülasyonu artışı olamaz. Bunu anca iyi bir kasa ve fan sayısını arttırarak çözebilirsin.
Corsair 650 W Carbide SPEC-DELTA RGB CC-9020132-EU Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bir dünya para verdim kasadan değildir herhalde yenileyemem çünkü kasayı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00