CPU arıza ışığı yanıyor ve sisteme görüntü gelmiyor

Nuisance

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G.skill Trident z5 6000mhz cl30
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 pro 2tb
Ekran kartı
Palit RTX 5070 Tİ Gaming pro
Anakart
Msi mag b650 tomahawk wifi
İşlemci
AMD R7 7800x3d
Dün oyun oynarken bir anda elektrikler gitmiş gibi sistem kapandı. Elektrik gitmiş mi diye kontrol ettiğimde modem hâlâ çalışıyordu. Sistemi tekrar açmaya çalıştığımda ise bilgisayar çalışıyordu fakat ekrana görüntü gelmiyordu.
Bir de işlemcinin oradan ses gelmeye başladı ses.

17466134922204780863531584642018.jpg

Neden kaynaklanıyor anladım.
RAM'ları çıkardım, geri taktım işlemciyi tekrar çıkarıp taktım ama hâlâ sorun çözülmedi. Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün oyun oynarken bir anda elektrikler gitmiş gibi sistem kapandı. Elektrik gitmiş mi diye kontrol ettiğimde modem hâlâ çalışıyordu. Sistemi tekrar açmaya çalıştığımda ise bilgisayar çalışıyordu fakat ekrana görüntü gelmiyordu.

Eki Görüntüle 2485861

RAM'ları çıkardım, geri taktım işlemciyi tekrar çıkarıp taktım ama hâlâ sorun çözülmedi. Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
RAM'leri çıkarttığınızda altın rengine benzer yeri silgi ile sildiniz mi?

Eki Görüntüle 2485861

Ramleri sök tek ram ile tüm slotları dene. Bu işleme başlamadan önce cihazın gücünü kes ve powera 15 sn aralıklarla basılı tut bırak yapıp içindeki enerjiyi boşalt. Ramleri sök her rami 4 slotta da dene. Aynı sorunu B560M ile yaşadım ve böyle çözdüm. CPU ışığım kırmızı yanıyor ve açılmıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı