CPU Çekirdek Kullanımı %100 Olmuyor

Kendiniz söylemişsiniz cevabı zaten. 97 Derece sağlıklı bir sıcaklık değil. Eğer ki sıcaklıklar normal olsaydı güç seçeneklerindeki "Maksimum CPU kullanım" ayarından şüphelenecektim.

Bu arada, sıcaklığın aniden yükselmesi termal macunun kuruduğuna işaret. Yenileyin.
Termal macun kurudu. 2013'ten beri değiştirmedim yani aldığımdan beri. Eski 10 senelik bilgisayarımınkini bile hiç değiştirmedim o bile daha iyi çalıştı. Bu 4 senelik hemen sorun çıkardı bu yeni nesil hep sorunlu zaten.
İşlemci yüksek sıcaklıkta çalışırken kendisinin performansını aşağılara çekebiliyor, siz termal macun yenileyin ve ardından tekrar teste sokun sıcaklıklar eğer düşükken işlemci %100 kullanırsa sorun yok sıcaklıktan dolayı kendisini korumaya almıştır ama hala devam ediyorsa işlemci için pek umut yok gibi.

Bir de işlemci marka ve model nedir?
Sanırım termal macunu yenileyemeyeceğim. Fakat şunu söyleyeyim. Buz koydum ona rağmen sıcaklık düşmedi. Normalde düşerdi. Ben bile önemsememeye başladım artık hiç sorun yok hala çalışıyor sorunsuz. Bir ara açılmıyordu bakımını yaptım açıldı yine.

Intel Core 2 Duo
MS-7592

Bi 3-4 ay daha sabredin. O macununu kendiliğinden değiştirir zaten...

Genelde kıştan yaza geçildiği sezon, büzülüp genleşme yoluyla değişiyor zaten termal macunlar...

Öteki yaza kadar da bir şeyciği kalmaz. Siz içinizi rahat tutun.
Burada Selim Bey'in demek istediği şeyi siz anlamadınız galiba. Siz hala ilk termal macunu kullanıyorsanız bu konuda bir sıkıntı var demektir. Termal macun değişmediği sürece sıcaklıklara alışmanız gerekiyor, kast edilen bu.

Yani demek istiyor ki "bu yazımı ciddiye almayın." Siz uyarmasanız ciddiye almıştım. Ben işlemcinin ısınmasını şuna bağlıyorum: Ben kasa kullanmıyorum. Anakart tahta üzerinde. İşlemci sıcaklığı tahtaya çarpıyor ve tekrar işlemciye vuruyor. Bununla birlikte sıcaklıklar 90 derecelerde geziyor. Dediğiniz gibi alıştım bu sıcaklıklara.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı