CPU donanımda trojan tehlikesi açığa çıktı

Yakın zamanda bu tehlike ortaya çıkarıldı öyleki işlemci çekirdek ve L3 belleğine yerleştirilen trojan var tehdit meltdowndan dahi tehlikeli çünkü bunu ABD hükümeti bilerek yaptırıyor normal işlemci tasarımında çekirdek belli konum bellek belli alan fakat sıkıntı.

Rusya'da geçtiğimiz günde Rus hükümeti ABD silahlarınızın içindeki yongalara hardware trojan olarak bilinen donanımsal trojan yerleştirdiği ortaya çıktı.

Hardware trojan nedir? Hardware trojan işlemci donanımı içine yerleştirilen çekirdek gibi gözüken fakat aslında yongayı yakmak için geliştirilmiş bir donanımsal tehdit Rus'u Çin'i demeden vurdu internet kaynaklar ile birlikte arama yapınca hardwaretrojan gerçeği malaasef ortaya çıkıyor.

Asıl daha büyük tehdit ise bunların Türk veyahut her orduda olma riski.
Öyleki hardware trojan bulmak için çok ciddi araştırma olsa da Çin Tayvan ve de ABD dışında bu hardwarettrojan varlığını tespit edecek bir tesis yok.
Kaynak İngilizce PDF.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yeni bir şey değil. Yaklaşık 2 yıl önce buna benzer bir haber okuduğumu hatırlıyorum.
 
Teknoloji ve askeri güvenlik konusu başlı başına çok ciddi konular, kendi teknolojilerini üretmeyen askeri yapılanmalar her zaman güvenlik açığına sahip, tehditlere karşı savunmasızdır. Geldiğimiz noktada artık kaç tane tankın kaç tane nükleer silahın olduğunun hiçbir önemi yok, eğer teknolojin senin değil düşmanınınsa elindekilerin hiçbir değeri kalmıyor. Bunu yeni yeni anlıyoruz ne yazık ki.
 
Ne diyorsunuz hocam :D

AMD PSP ve Intel MME nedir araştırmakta yarar var. Bu yeni bir şey değil :) Trojan demeyelim ama uzaktan yönetime açık bir nevi.
Yongayı üretirse anlamı kalmaz Ada'm koymaz güvenlik teknolojisini denizde istediği gibi patlatır :).
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı