CPU düşük hızda ve yüksek sıcaklıkta çalışıyor

Bekozin

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. MSI Vector GP78 HX 13v (i9 13980hX) bilgisayarımın işlemcisi düşük hızda (maksimum 4 GHz) ve yüksek sıcaklıkta (95 C) de çalışıyor. Cinebench R23 skoru olması gerekenden çok düşük. 4 aylık bir cihaz olduğu için de termal macunun kuruduğunu düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba. MSI Vector GP78 HX 13v (i9 13980hX) bilgisayarımın işlemcisi düşük hızda (maksimum 4 GHz) ve yüksek sıcaklıkta (95 C) de çalışıyor. Cinebench R23 skoru olması gerekenden çok düşük. 4 aylık bir cihaz olduğu için de termal macunun kuruduğunu düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
4GHZ Cinebench'te ise normal sicaklik zaten normal.

4GHz Cinebench'te ise normal sicaklik zaten normal.

Hocam anlık 4 oluyor ve 3.2'ye geri düşüyor. Cinebench skoru 30000 olması gerekirsen 24000 alıyorum.

Hocam anlık 4 oluyor ve 3.2'ye geri düşüyor. Cinebench skoru 30000 olması gerekirsen 24000 alıyorum.
Sıcaklık için UV denedim fakat işe yaramadı. Sanırım servise götüreceğim.

Sıcaklık için UV denedim fakat işe yaramadı. Sanırım servise götüreceğim.
Laptopun arkasini havaya kaldiracak bir ayak falan kullaniyor musun? Tuneex laptop standi falan alabilirsin. Veya pahali demezsen IETS GT500, Flydigi BS-1 gibi urunler var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı