CPU fan 5400 RPM'den düşmüyor

erol battal

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2015
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
CPU fanım hep 5300-5400 RPM'de çalışıyor. BIOS'tan ayarlasam bile hiçbir şekilde düşmüyor. Kasayı 2 gün önce topladım tam olarak ne sıkıntısı var anlayamadım.
Sıvı soğutma takılı.
 
Boşta işlemci sıcaklığı yüksek olyuorsa sistem kendiliğinden yükseltiyordur hızını. Soğutucuyu çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Ayrıca boşta işlemci sıcaklığınız da yükselyirosa sorun muhtemelen bundandır.
 
İşlemci sıcaklığım normalkende hep aynı bilgisayarı açtığım andan itibaren 5400 rpmde başlıyor. Kasayı ben toplamadığım için tam olarak bilmiyorum seneler sonra değiştirdim sıvı soğutmayıda ilk defa kullanıyorum biraz açıklayabilir misiniz

Boşta işlemci sıcaklığı yüksek olyuorsa sistem kendiliğinden yükseltiyordur hızını. Soğutucuyu çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Ayrıca boşta işlemci sıcaklığınız da yükselyirosa sorun muhtemelen bundandır.
Sıcaklık bu şekilde
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    188,1 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
İşlemci sıcaklığım normalkende hep aynı bilgisayarı açtığım andan itibaren 5400 RPM'de başlıyor. Kasayı ben toplamadığım için tam olarak bilmiyorum seneler sonra değiştirdim sıvı soğutmayı da ilk defa kullanıyorum biraz açıklayabilir misiniz?

Sıcaklık bu şekilde.

Qfan Control yerinde sessiz mod seçeneği olması lazım bir dene istersen.
Ayrıca eskiden ASUS anakart kullanırken bir uygulama vardı ASUS'a ait oradan fan kontrolü yapılabiliyordu anakartının modelini yazar mısın? Uygulamanın adını buldum anakartın destek kısmından sürücü ve araçlara gel aşağıda software and Utility var tümünü göster dediğin zaman AI Suite 3 uygulamasını göreceksin onu indir ve fan ayarı yapabilirsin.
 
Qfan Control yerinde sessiz mod seçeneği olması lazım bir dene istersen.
Ayrıca eskiden ASUS anakart kullanırken bir uygulama vardı ASUS'a ait oradan fan kontrolü yapılabiliyordu anakartının modelini yazar mısın?
QFandan yaptığım değişikliklerin hiçbirisine tepki vermiyor. Dediğin uygulamayıda açtığımda kontrol yapamıyorum çıkmıyor. Anakart H610M-R

AI Suite 3'te fan ayarı gözükmüyor

Hala sorun çözülmedi yardımcı olacak var mı?

Biostan hangi moda alırsam alayım en ufak bir değişim olmuyor sıvı soğutma 5400 rpmde dönmeye başlayıp hep aynı devirde devam ediyor.
Kasa Rampage Redsky anakart asus prime h610m-r sıvı soğutma XIGMATEK Liquid Killer X 240
image.jpg


1710769423688.png



Oyun esnasında sıcaklıkları kontrol ettim 35-45 derece arasında değişmekte
--
Yaptığım araştırmalardan anladığım kadarıyla bu sorunun nedeni fanlar direkt güç kaynağından bağlı olduğu için anakarttan müdahile edemiyorum. Kasanın kendi fanları anakarta hiç bağlı değil nasıl bağlayacağımı bulamadım direkt güç kaynağından enerji çekiyorlar. Sıvı soğutmada ise 1 adet kablo anakarta bağlı (CPU FAN) geri kalanlar ise içindeki kontrolcüye girmekte [CPU Fana tam olarak neyin bağlı olduğunu anlamadım kontrol etmeme izin vermiyor cpu fan bağlantısını söktüğümde çalışmaya devam ediyor çözemedim]. Kontrolcü düzgün şekilde çalışıyor kumandadan fan speede bastığımda daha da hızlanıyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı