CPU fan hızını BIOS'tan yükseltiyorum, Windows'ta düşüyor

BIOS'un ayarlarının eski haline dönmesinin genelde tek sebebi BIOS pilinin bitmiş olmasından kaynaklanıyor. Pil rechargeable bir pil ve bilgisayar elektriğe takılıyken kendini şarj eder. Fakat kasanın elektrik bağlantılarını çok uzun bir süre keserseniz pil de haliyle bitecektir. Eğer ayarlar bilgisayarı açıp-kapattıktan sonra eski haline dönüyorsa BIOS pili bitmiş demektir.
Tam olarak açıp kapatma değil bios'da ayarlıyorum, kaydet diyip çıkıyorum. Sonra kontrol etmek için tekrar bios'a giriyorum kaydedilmiş oluyor, gine çık'a basıyorum. Bilgisayar açılıyor o ordan kontrol proğramlarıyla bakıyorum fan gine yavaş dönüyor. Yani bu süre zarf'ı içinde bilgisayardan hiç güç kesilmiyor. Sadece yeniden başlat'a basıyorum.

İşte açıp-kapatmaktaki kastım buydu. Ayarları yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlayıp ayarlar eski haline dönüyorsa, o zaman pil bitmiş demektir. Zaten bu pil çok bir para değil, kırtasiyelerde veya saatçilerde bulabilirsin. Maksimum 3-5 TL. Fakat pili de götürmen gerekli. Zira alacağın pil aynı model olmalı.

İşte açıp-kapatmaktaki kastım buydu. Ayarları yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlayıp ayarlar eski haline dönüyorsa, o zaman pil bitmiş demektir. Zaten bu pil çok bir para değil, kırtasiyelerde veya saatçilerde bulabilirsin. Maksimum 3-5 TL. Fakat pili de götürmen gerekli. Zira alacağın pil aynı model olmalı.
Teşekkürler ben o zaman bir ara gidip pil alayım. Hiç bir ayarı unutmuyor, saat'i de unutmuyor bir tek bunu unutuyor. :)

Tek sıkıntınız fanlar ise Windows'dan programlar kullanarak da halledebilirsiniz.
İlla BIOS ile uğraşmak zorunda değilsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek sıkıntınız fanlar ise Windiws'dan programlar kullanarak da halledebilirsiniz.
İlla BIOS ile uğraşmak zorunda değilsiniz.
Evet tek sıkıntım fan'lar. Hangi proğram'la yapabilirim ?
Tavsiye edebileceğiniz bir proğram var mı ?

Tek sıkıntın fan ise; Gökhan'ın dediği gibi bunu yapabilen programlar var. Ben de tüm BIOS ayarları eski haline dönüyor sanıyorum :). Yaşlılık işte :D. Speed Fan programı olabilir. Tabii Gökhan'ın bildiği programlar varsa yardımcı olacaktır :). Eğer sorun yine çözülmezse gidip pil alırsın ;).

Tek sıkıntın fan ise; Gökhan'ın dediği gibi bunu yapabilen programlar var. Ben de tüm BIOS ayarları eski haline dönüyor sanıyorum :). Yaşlılık işte :D. Speed Fan programı olabilir. Tabii Gökhan'ın bildiği programlar varsa yardımcı olacaktır :). Eğer sorun yine çözülmezse gidip pil alırsın ;).
Speed Fan'ı yükledim nereden yapacağımı bulamadım ama :D.

Benim kullandığım ve herkese önerdiğim program yani yukarıda görseli bulunan program FanXPert isimli programdır.
Eve varınca Yandex linkini de atarım sana.

Speed Fan da aynı işi görüyor ancak göz zevki yok programda :)
Biraz havalı olmasını tercih ederim şahsen.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı