CPU fan rpm hızı sınırlayabileceğim bir program arıyorum

Anakartın Asus ise yardımcı programı aracılığıyla ya da BIOS içerisinden fan hızlarını, değişen sıcaklığa göre, grafik üzerinden ayarlayabiliyorsun. Diğer kartlarda durum nedir bilmiyorum.

Fanların otomatik çalışma hızını yavaşlatırsan işlemci veya ekran kartının hasar görmesine sebep olabilirsin ama şartsa Speedfan indir.

Anakartın Asus ise yardımcı programı aracılığıyla ya da BIOS içerisinden fan hızlarını, değişen sıcaklığa göre, grafik üzerinden ayarlayabiliyorsun. Diğer kartlarda durum nedir bilmiyorum.
Az önce BIOS ayar rehberini izledim orada gördüm aynı bios a sahibin deneyip sonucu yazacağım.

Fanların otomatik çalışma hızını yavaşlatırsan işlemci veya ekran kartının hasar görmesine sebep olabilirsin ama şartsa Speedfan indir.
Sorun CPU fanında ekran kartında herhangi bir sorunyok. Speedfan kullanıyorum oradan sadece CHA-Fan üzerinde oynama yapabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı