CPU fan yüksek ses sorunu

Seakills

Megapat
Arkadaşlar yeni topladığım sistem de CPU fanı ilk açıkta cok fazla ses çıkarıyor sonra düzeliyor. Aynı sorun kapatırken de oluyor. Yükte baya ses çıkartıyor nasıl düzeltebilirim?

Burada nasıl ayar yapmam lazım bilen yokmu.

Dosya Ekleri

• IMG_20160407_192038.JPG
    IMG_20160407_192038.JPG
    268,2 KB · Görüntüleme: 305
Son düzenleyen: Moderatör:
Hadi ya açarken çıkan ses acayip sinirimi bozuyor :mad:

Sistem boşta ve yük altındaki sıcaklık değerlerini paylaşırsan yardımcı olabiliriz. Sistem özelliklerinizi de yazın.
Sistem boş ta 30 derece. Yükte ise 55-60 arası ancak boşta ve yükte ses aynı. Sistem Amd althon x4 860K, MSİ R7 370, MSİ A68HM-E33 anakart.

O halde minimum fan hızını en düşüğe alın. Maksimum değeri de %75 civarına alabilirsiniz. Hızları düşürünce boştaki ve oyundaki sıcaklıkları tekrar kontrol edin. 80 dereceyi geçmeye başlıyorsa maksimum fan hızını biraz artırın. Açılıştaki sese yapacak bir şey yok, elektriği aldığı an ilk başta tam hızda döner ve yavaşlar. Benim sistemimde de aynısı var. Fan sesini azaltacak yöntemler var ama bunlar garantiyi bozacağından pek yapılmasına lüzum yok.

O halde minimum fan hızını en düşüğe alın. Maksimum değeri de %75 civarına alabilirsiniz. Hızları düşürünce boştaki ve oyundaki sıcaklıkları tekrar kontrol edin. 80 dereceyi geçmeye başlıyorsa maksimum fan hızını biraz artırın. Açılıştaki sese yapacak bir şey yok, elektriği aldığı an ilk başta tam hızda döner ve yavaşlar. Benim sistemimde de aynısı var. Fan sesini azaltacak yöntemler var ama bunlar garantiyi bozacağından pek yapılmasına lüzum yok.
Teşekkürler cevaplar için. Dediğiniz gibi yaptım eskisinden daha az ses çıkıyor. Sıcaklık ise aynı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı