CPU fanı nasıl çıkartılır?

• Konuyu başlatan pc1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.061

pc1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX580 8GB / Ryzen5 3600 / 16x16=32GB RAM / B450M anakart /500GB sata ssd 320GB HDD / 600w 80 psu
Bu fanı nasıl çıkartabilirim?

IMG_20230118_182043_609.jpg

Ben ilk denememde köşelerini kırmıştım. Köşelerinde vida gibi yerleri var onları ok yönünde çevirince onlar yukarı atıyor çıkıyor öyle. Asıl sıkıntı takmak ama. Bence de çok gerekmiyorsa bulaşmayın.

Bunlar gerçekten ızdırap fanlar. Anakartı kıracağım zannettim takarken.. Dedikleri gibi çıkar birşekilde ama takmak çok sakat.

Temizlemek için çıkartıcaktım

Bu işlemcinin fanı demi

Pislikten ölüyor bende diyorsun niye 80 derecelere çıkıyor işlemci

Çıkarmana çok gerek yok, saç kurutma makinesi varsa üfle, kanatları da sil yeter. Zaten o soğutucu fazla soğutamaz istese de.

Sakın çıkarmadan anakartın üstündeki bir fana saç kurutma makinesi ile müdahale etme. Yanlarında gördüğün 2 tane fanın durmasını sağlayan temele bağlı 2 demir parçası var. Bu demir parçalarına biraz güç uygulayarak bastır, hâlâ bastırır durumdayken sağdakini sağa soldakini sola doğru ittir, mantığını anlamadıysan kutulu içecek açmak gibi düşün ve tebrikler fan çıkmış olacak. Mantığını hâlâ anlamadıysan şu videoyu izle ve yapısını incele fanın, attığım yerden sonra 10-15 saniye izlersen anlarsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
izle.

Sakın çıkarmadan anakartın üstündeki bir fana saç kurutma makinesi ile müdahale etme. Yanlarında gördüğün 2 tane fanın durmasını sağlayan temele bağlı 2 demir parçası var. Bu demir parçalarına biraz güç uygulayarak bastır, hâlâ bastırır durumdayken sağdakini sağa soldakini sola doğru ittir, mantığını anlamadıysan kutulu içecek açmak gibi düşün ve tebrikler fan çıkmış olacak. Mantığını hâlâ anlamadıysan şu videoyu izle ve yapısını incele fanın, attığım yerden sonra 10-15 saniye izlersen anlarsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
izle.

Neden? Kasa açıkken boş bir alanda, mümkünse soğuk ayarda gayet üflenebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı