CPU fanını ayçiçek yağıyla yağlamak sorun olur mu?

Bundan 10 sene önce ekran kartımın fanı için sürmüştüm. Herhangi bir sorun olmadı. Yalnız fan dönmeye başlayınca etrafa bir miktar yağ saçabilir göbekten. Çok zorda kalındıysa sürülebilir fakat 2020 yılında pek de iyi bir seçenek değil.

Arkadaşlar 1.5 aylık ayçiçek yağı ile yağlanmış PSU fanımı kullanıyorum hala herhangi ufacık bir sorunla karşılaşmadım. Size de tavsiye ederim ama en iyisi tabii bisiklet yağı motor yağı falan. Tuzsuz bir yağ olan steril ve temiz bir ayçiçek yağı ile yağlayın. Dünden bekletilmiş yağ koyarsanız ya da yağ şişesi açık kalmışsa ve onu kullanırsanız bu sefer fanınızın içindeki yağ beklediği için tuzlu olacak ve bu tuz sayesinde fana giren her türlü tozu emecek ve dönmesini engelleyecektir. Bu arada zeytinyağı ile kesinlikle denemeyin zira donmaya çok meyilli oluyor o yağ türü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı