CPU için overclock yazılımı önerisi

retribution

Yoctopat
Merhaba ben Ryzen 3 3300X modeli işlemciye sahibim. İşlemciden memnunum fakat şöyle bir problem var; 3.8 default, 4.3 Turbo çalışmak için 1.4 Volt voltaj veriyor. Bu da haliyle gereğinden fazla ısınmasına neden oluyor. 1.26 Volt ile 4.2 GHz'de stabil çalıştırabildim Ryzen Master ile fakat problem şu ki Ryzen Master OC'yi kaydetmiyor. Bilgisayarı tekrar başlattığımda yaptığım ayarlar gidiyor. Ayarları kaydedebileceğim bir program önerebilir misiniz? Anakartım ASUS Prime 450M-K II. BIOS üzerinden yapmayı bilmiyorum, öğretebilirim, gösterebilirim diyen varsa BIOS ile de yapabilirim.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben Ryzen 3 3300X modeli işlemciye sahibim. İşlemciden memnunum fakat şöyle bir problem var; 3.8 default, 4.3 Turbo çalışmak için 1.4 Volt voltaj veriyor. Bu da haliyle gereğinden fazla ısınmasına neden oluyor. 1.26 Volt ile 4.2 GHz'de stabil çalıştırabildim Ryzen Master ile fakat problem şu ki Ryzen Master OC'yi kaydetmiyor. Bilgisayarı tekrar başlattığımda yaptığım ayarlar gidiyor. Ayarları kaydedebileceğim bir program önerebilir misiniz? Anakartım ASUS Prime 450M-K II. BIOS üzerinden yapmayı bilmiyorum, öğretebilirim, gösterebilirim diyen varsa BIOS ile de yapabilirim.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler!

BIOS ile yapmanıza yardımcı olabilirim. Ayrıca daha yüksek değerleri denemediyseniz bir deneyin derim. Mesela 4.4 1.35v gibi.

Ryzen işlemciler için Ryzen Master uygulaması var.
Konuyu neden okumuyorsun? Adam zaten Ryzen Master'dan yapıyorum demiş OC'yi. Kalıcı olarak kaydetmek istiyor. Bu yüzden de BIOS'a geçirmesi gerekiyor.

BIOS.

Advanced Mode'a girdiğinde AI Tweaker menüsünden Core Voltage ve Core Frequency bölümlerinden yapabilirsin.

Voltajı ya manuele al, ya da offset mode ile + ver. 1.1v diye hatırlıyorum başlangıcı ancak farklı da olabilir. Offset açıklamasında yazıyordur.

Konuyu neden okumuyorsun? Adam zaten Ryzen Master'dan yapıyorum demiş OC'yi. Kalıcı olarak kaydetmek istiyor. Bu yüzden de BIOS'a geçirmesi gerekiyor.
Bende ryzen master kullanıyorum.Otomatik overclock seçeneğini yapıyorum Kapatıp açtığımda öyle kalıyor.Ben voltaj ayarı yapıp işlemcinin daha çok ömrünü yemek istemediğim için.

BIOS.

Advanced Mode'a girdiğinde AI tweaker menüsünden Core voltage ve Core Frequency bölümlerinden yapabilirsin.

Voltajı ya manuele al, ya da offset mode ile + ver. 1.1v diye hatırlıyorum başlangıcı ancak farklı da olabilir. Offset açıklamasında yazıyordur.

RAM hızını ve voltajını ayarlayabiliyorum fakat CPU'ya dokunamıyorum offset mode a alsam dahi nasıl yapabilirim acaba.
Bende Ryzen Master kullanıyorum. Otomatik overclock seçeneğini yapıyorum kapatıp açtığımda öyle kalıyor. Ben voltaj ayarı yapıp işlemcinin daha çok ömrünü yemek istemediğim için.

Ryzen Master overclockta 4 GHz'yi 1.3 voltaj ile veriyor yani hem daha yavaş çalışıyor hem daha fazla ısınıyor.
Çok merak ettiğimden soruyorum, gerçekten işlemciyi çok fazla yoracak ve gerektirecek bir işlem mi yapıyorsunuz?

Hayır fakat Turbo modunda gereğinden fazla voltaj verip gereğinden fazla ısınıyor.
BIOS ile yapmanıza yardımcı olabilirim. Ayrıca daha yüksek değerleri denemediyseniz bir deneyin derim. Mesela 4.4 1.35v gibi.

Şu an güzel bir soğutucum yok o yüzden daha fazla voltajı vermek mantıklı durmuyor, şu an yük altında 65-68 derece arasında gidip geliyor daha sonra güzel bir soğutucu aldığımda neden olmasın.

RAM hızını ve voltajını ayarlayabiliyorum fakat CPU'ya dokunamıyorum offset moda alsam dahi nasıl yapabilirim acaba?

B450M-K II'de OC desteği var, AMD Overclocking sekmesine bakabilir misin bir de?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı