CPU kablosundan GPU beslenir mi?

Mchtdlsk

Hectopat
Katılım
24 Nisan 2020
Mesajlar
118
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İyi günler dostlarım. 12 ekran kartı ile madencilik yapmaktayım. PSU'daki GPU kabloları yeterli sayıda fakar bir kablo ile iki kartı beslerken bir birine yaklaştırmam gerekiyor ve kartların ısınmasına neden oluyor. Sistemde 3 tane PSU bağlı ve sadece 1 tane CPU kablusu kullanılıyor 3-4 tane CPU kablosu boşta ben buradaki kablodan alsam CPU kablolarından GPU'ları beslememde sorun olur mu?
 
Kablolar erir dayanacağını sanmıyorum. Daha kaliteli modellere bak ya da kablo yapan bazı yerler var oralara yaptırabilirsin.
 
Ekran kartıyla işlemcinin alması gerektiği güç aynı değil. CPU kablosundan GPU beslememek hem ekran kartı için hem de PSU için daha sağlıklı. Eğer ille de yapacağım diyorsanız kaliteli kablolara bakın.
 
Saana NEt ve en doğru cevabı vereyim dostum. CPU yerine GPU soketi olmaz. Yerine Oturmaz Elektrik baağlantı şemeları bile farklı Zorla sokarsan kısa devre yapar. Peki sorunu nasıl çözersin. Linkteki kablolara hiç bakma. Google ye "cpu or gpu pinout" yaz görsel ara burada hangi uçta hangi kablonun olduğu yazar. 8 Pin Kablo bulacaksın onları kesip artı ve eksi uçları takman lazım.
 

Geri
Yukarı