CPU kullanımı %100 oluyor ve FPS düşüyor

Yusufh4n

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
İlk öncelikle laptopumu normal bir şekilde kullanıyordum birden fanım deli gibi hızlı döndüğünü ve CPU kullanımının %100'e vardığını fark ettim sadece Java %80 kullanıyordu hemen çıkıp farklı oyunlarda denedim sonuç aynı idi. Hemen SSD ve 4 GB RAM sipariş ettim (önceden HDD ile 4 GB RAM vardı.) USB ile Microsoft'un sitesinden Media Creation Tool indirdim ve Windows 10 kurdum ama sonuç hala aynı idi. Sürücüler ve BIOS güncel işlemci ısınmıyor ama kullanımı %100 olunca FPS düşüşleri yapıyor ne yapmalıyım acaba Trojan bulaşmış olabilir mi? Ya da temiz önyükleme mi yapsam?

MSI Afterburner ile baktım oyunlarda ortalama 63 derece işlemci %100 kullanıyor (sadece oyunlarda değil Discord, Chrome açınca da kullanım yükseliyor.) ve fanım çok hızlı dönüp ses çıkartıyor. Lütfen yardım edin bu sorunu çözmem lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemcide çoğu işlemin 100 olması normal en ufak bir şeyde her şeyini veriyor.

Evet düşününce öyke ama kaç yıl oldu biliyorum hiçbir zaman böyke olmadı eskiden her açtığık oyun en fazla %50 oluyordu şimdi sadece bir oyun %80'e dayıyor.
Windows 8.1'e geçin eğer sürücü desteği varsa.
Eskidende onu kullanıyordum ama şimdi çok program indirdim birdaha silemem maalesef.
Windows 8.1'e geçin eğer sürücü desteği varsa.

Hocam temiz ön yükleme yapıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edeyim mi?

Malware taraması yapın.

Pc'nin internetle bağlantısını kesin, o şekilde değerleri izleyin. Fark ediyorsa sisteminizde zararlı yazılım var demektir.

Isı iletim organlarında hasar olabilir. Laptop içinde toz birikmesi, veya başka canlıların varlığı etki edebilir... (bu gözler neler gördü)

Termal macun yenilenmesi fayda verir.

Malware taraması yapın.

PC'nin internetle bağlantısını kesin, o şekilde değerleri izleyin. Fark ediyorsa sisteminizde zararlı yazılım var demektir.

Isı iletim organlarında hasar olabilir. Laptop içinde toz birikmesi, veya başka canlıların varlığı etki edebilir... (bu gözler neler gördü)

Başka canlıların varlığı etki edebilir derken?

Malware taraması yapın.

PC'nin internetle bağlantısını kesin, o şekilde değerleri izleyin. Fark ediyorsa sisteminizde zararlı yazılım var demektir.

Hocam selam Kaspersky ile malware taraması yaptım sonuç temiz çıktı MSI Afterburner 60 - 70 derece görüyor eskidendede böyle idi oyunlar, tarayıcılar veya Discord tarzı programlarda direk istisnasız %100 oluyor Windows Update güncellemelerine baktım güncelim bu dediğim programlar açtığım gibi %60 - 80 arası kullanıyor aklımda 2 sebep kaldı Windows'u kurduktan sonra aptallık edip Driver Booster ile kurdum driverleri diğer tahminimde donanıma zarar gelmiş olabilir mi?

Hocam selam Kaspersky ile malware taraması yaptım sonuç temiz çıktı MSI Afterburner 60 - 70 derece görüyor eskidendede böyle idi oyunlar, tarayıcılar veya Discord tarzı programlarda direk istisnasız %100 oluyor Windows Update güncellemelerine baktım güncelim bu dediğim programlar açtığım gibi %60 - 80 arası kullanıyor aklımda 2 sebep kaldı Windows'u kurduktan sonra aptallık edip Driver Booster ile kurdum driverleri diğer tahminimde donanıma zarar gelmiş olabilir mi?
Diğer yazdıklarımı da kontrol ettiniz / düzelttiniz mi? Önce fiziksel etmenleri kontrol etmekte fayda var. Eğer yazılımsal bir sıkıntı varsa onu daha derin araştırabiliriz sonrasında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı