CPU kullanımı düşük ama sıcaklığı yüksek

Ozelharekat55

Hectopat
RAM
32GB
Arkadaşlar Monster Notebook kullanıyorum garantisi bitti, ürünü yaklaşık 3 hafta önce termal macunundan genel bakımına kadar yaptırdım.

Son 2 aydır cihazda düşük CPU kullanımı (%12-15)'lerde ve yüksek sıcaklık mevcut (%94-95). Buna nazaran GPU kullanımım %98 oluyor ancak sıcaklık değerleri ortalama 80-85 arasında oluyor. Dolayısı ile CPU az kullanıldığı için oyunlarda anlık FPS drop'lar yiyorum ve yeri geliyor 10dk kadar oynadığım oyunda 10 FPS'lere düşüyorum. Bu sorunun cihaz bakımı ile alakalı olduğunu düşünüp Monster Teknik Servise gönderip genel bakımlarını yaptırdım. PC biraz düzeldi gibi oldu ama servisten geldikten sonraki 3.gün tekrar drop'lar yemeye ve yüksek sıcaklıklara ulaştım.

Bu sorunun sebebi ne olabilir denemediğim yöntem kalmadı internette çok tıklanan performans yükseltme videolarını izleyip ince ayarlarına kadar her şeyi yaptım ama sorun çözülmüyor, henüz format atmadım ama kimi kaynaklar böyle bir problem formatla çözülmez diyor sizce atmalı mıyım?

Ekran kartı : RTX 2060 6GB

İşlemci: i7 10750h

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 104
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    981,9 KB · Görüntüleme: 79
Bakmışsındır ama CPU fanı az devirde çalışıyor olabilir mi çünkü benim de GPU çok az ısınırken CPU bayağı ısınıyor dolayısıyla CPU fanı çok fazla çalışıyor ama donma, takılma gibi olaylarla karşılaşmadım.

Bilmediğim için bakmadım laptopta nasıl anlarız fanın az devirde çalıştığını?

Monster kontrol merkezinden fan hızlarını son seviyeye kadar yükselttim bütün fanların yüksek hızda çalıştığını düşünüyorum çünkü fanların seside bariz artıyor hızı arttırdığımda

Ben birde darboğaz'dan şüpheleniyorum, 2 yıllık garanti süresinde hiç birşey olmayan cihazın garantisi bittikten sonra sorunlara başlamasıda ayrı bi ironi :D

Bilmediğim için bakmadım laptopta nasıl anlarız fanın az devirde çalıştığını?

Monster kontrol merkezinden fan hızlarını son seviyeye kadar yükselttim bütün fanların yüksek hızda çalıştığını düşünüyorum çünkü fanların seside bariz artıyor hızı arttırdığımda

Ben bir de darboğaz'dan şüpheleniyorum, 2 yıllık garanti süresinde hiçbir şey olmayan cihazın garantisi bittikten sonra sorunlara başlamasıda ayrı bir ironi :D

Belki de sadece GPU fanı sonda çalışıyordur diye demiştim de Monster'ı hiç bilmiyorum ki fan hızı nereden bakılır ama duyuluyor diyorsan kesin çalışıyordur çok kafa ütülüyor benim fanlarda.😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı