Çözüldü CPU kullanımı istatistiği modülünü nasıl anlarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
39
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Waybar'da CPU ve RAM kullanımını görmek için modüllerim var. CPU modülümün üstüne mouse götürdüğümde her çekirdeğin ve ortalamalarının yüzde kaç kullanımda olduğu yazıyor ancak o şekilde bakmıyorken anlayamadığım böyle sayılar çıkıyor:

2023-08-10-145342_hyprshot.png

Garip yanıysa ortalama kullanımın yüzdesi de bu değil, işlemci çekirdeklerinden birinin kullanım yüzdesi de değil. Neden böyle saçma sapan sayılar gösteriyor olabilir?

O modülden anlamam ama şunu şekilde bir şey aklıma geldi;

"Mouse_over" değeri ile gördüğünü yazdın ya; o fonksyionu 0.5sn de yenilenecek şekilde tanımlasan nasıl olur? Mouse Over'a gerek kalmadan sürekli tetiklensin. Mouse over a da GPU değerini koyabilirsin o ayrı konu ama herhangi bir işleme gerek kalmadan sürekli kendisini tetikleyen bir fonksiyon olması daha uygun gibi.

Benzer bir App, KDE'nin App eklentileri var hatırlarsan, 0.5sn aralığı ile down/up değerini gösteriyor. Yani 0.5sn aralık veya tanımladığın aralıkda ekrana o bilgiyi yazması gibi sende bir tanımlama yapabilirsin.

Senin gördüğün değer ise, aklıma gelen şu; aslında senin çalıştırdığın ve ekrana basması anında harcadığı CPU değeri olabilir. CPU ve GPU değerleri zamana bağlı değerini yenilettirip sonra bu her yenilemede ise değeri ekrana yazdırman lazım.

Benzer çalışma için archcraft ın polybar eklentisini kontrol eder misin? Oradaki fonksiyon işine daha fazla yardımcı olabilir.

Senin gördüğün değer ise, aklıma gelen şu; aslında senin çalıştırdığın ve ekrana basması anında harcadığı CPU değeri olabilir. CPU ve GPU değerleri zamana bağlı değerini yenilettirip sonra bu her yenilemede ise değeri ekrana yazdırman lazım.
5 saniyede bir yenileme var zaten hocam. Bir de @Nizel G hocam ne olduğunu buldu.

Benzer çalışma için archcraft ın polybar eklentisini kontrol eder misin? Oradaki fonksiyon işine daha fazla yardımcı olabilir.
Vakit bulursam bakayım. Şu an Arch ve Hyprland'i bilgisayarımda geçici olarak tutuyorum. Gentoo kurdum ve onunla x11 wm'ler kullanmak istiyorum. Bazı oyunları Wayland ile açamadığım için Hyprland'i bir süreliğine bırakacağım. O nedenle şu an bakmam çok şey ifade etmez.

Ben sizin kadar tecrübeli değilim ama Archcraft'ı kurmana gerek yok diye düşünüyorum. ISO içerisinde veya kendi GitHub'ındaki polybar detayları olacak diye düşünüyorum.

Hatta bir konu açıp sizden base Arch kurulumuna o GitHub'daki paylaşımı nasıl import edebilirim diye sormayı düşünüyordum 😁

Ben sizin kadar tecrübeli değilim ama Archcraft'ı kurmana gerek yok diye düşünüyorum. ISO içerisinde veya kendi GitHub'ındaki polybar detayları olacak diye düşünüyorum.

Hatta bir konu açıp sizden base Arch kurulumuna o GitHub'daki paylaşımı nasıl import edebilirim diye sormayı düşünüyordum 😁
Hayır biliyorum hocam ancak şu an Github girip configi bulmaya uğraşmak istemedim.

Gerekli paketleri yazmışlarsa adım adım yardımcı olurum hocam kuruluma. :D

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı