CPU Kullanımı Ortalama Kaç Olmalıdır?

Muzaffer Baysal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
CPU yüzde kaç olursa normaldir? Ben dizüstü bilgisayarımı ilk aldığımda %5 civarındaydı. Şimdi ise %20-30 arası değişiyor. Normal seviyeler yüzde kaç olur?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU'nun yüzdesi boştayken önemlidir. Ama işlemcinizi belirtmeniz lazım. Benim işlemcim boştayken 20-30 civarı çalışıyor ama i7 7700K'sı olan bir adama bu değerler anormal.

Oyun oynarken vb. %100 olması normal. Senin dikkat etmen gereken CPU sıcaklığı.

CPU'nun yüzdesi boştayken önemlidir. Ama işlemcinizi belirtmeniz lazım. Benim işlemcim boştayken 20-30 civarı çalışıyor ama i7 7700K'sı olan bir adama bu değerler anormal.

Oyun oynarken vb. %100 olması normal. Senin dikkat etmen gereken CPU sıcaklığı.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İ7700HQ işlemcim. Cpu sıcaklığıda boştayken 52-55 derece arası gidip geliyor. Sıcaklık normal mi?

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İ7700HQ işlemcim. Cpu sıcaklığıda boştayken 52-55 derece arası gidip geliyor. Sıcaklık normal mi?

Boştayken %30 civarı olması normal değil. Görev yöneticinden kontrol edebilir misiniz?

Sıcaklık normal gibi geldi ama biraz daha düşük olabilir.

Boştayken %30 civarı olması normal değil. Görev yöneticinden kontrol edebilir misiniz?

Sıcaklık normal gibi geldi ama biraz daha düşük olabilir.
Dragon Center uygulamasında %15-25 civarında gösterirken Görev yöneticisinde %9 gösteriyor. Herhalde yanlışlık var. Isınma sorunu için ne yapmalıyım?

Sıcaklık konusunda mı? Pek servislik bir durum yok aslında. Endişelenme :) Ne zaman 95C'yi gördün o zaman endişelenebilirsin.
Tuna bey cevaplarınızdan ötürü teşekkür ederim.

Merhabalar, İlk aldığın zaman malum fabrikasyondu belliki herkez gibi programlar yüklüyor ve arkaplan da çalışmasını sağlıyorsun.gereksiz programları durdurmanı dene derim.normalde boştayken %10-15 32-38 derece,yük altında 70-75 derece geçmemesi gerek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı