CPU LED ışığı yanıp PC hemen kapanıyor

Vladimir04

Hectopat
Arkadaşlar sorunum şu sistemi 2019 Haziran ayı gibi topladım ve bu zaman kadar sıkıntı yaşamamıştım.

Rust oynarken bir anda elektrikler gider gibi oldu görüntü gitti odamın ışığı yanıyordu fakat kasa çalışmıyordu içine açıp kokladım herhangi bir yanık kokusu da yoktu tekrar kasayı açmayı denedim ve anakart üzerindeki CPU LED'i yanıp hemen sönüyordu kasa açılmıyordu, bende statik elektrik sandım ilk başta tornavida yardımı ile boşaltmayı denedim sorun gene aynıydı RAM'ları takıp başka slota taktım sorun gene aynıydı fakat ekran kartını çıkardım ve PC açıldı ama VGA LED'i yanıyordu ekran kartı takılı değildi.

Ekran kartını taktım kasayı açmayı denedim ve CPU LED'i yanıp hemen kapanıyordu sorunum budur umarım anlamışsınızdır.

Sistem;
  • MSI B450 GAMING Plus
  • Ryzen 2600X
  • XPG ST60 8*2
  • Corsair VS550
  • RTX 2060 ( 1 haftalık yeni alındı)
  • Sıvı soğutma vardır.

530BB34D-AD85-427B-9F2D-6BAC933A25A3.jpeg

Ekran kartsız sistem tetikleme yapıyor

Corsairin sarı vs serileri sorunlu ve kalitesiz. Elektrik kesintisi vb. durumlarda pek güvenmezdim. Kartı garantiye verip o PSU'dan da kurtulmanızı tavsiye ediyorum.

Elektrik dalgalanmasında güç kaynağı sorun yaratmıştır. Yukarıdaki arkadaşın dediğine sonuna kadar katılıyorum. RAM'leri, SSD, HDD ne varsa bağlantılarını çıkar sadece soğutucu, işlemci ve güç kaynağı bağlı olsun (RGB fanları sökmek ile uğraşma onlar hariç) sonra start ver RAM'ler takılı olmadığı için açılmayacaktır ama güç gelsin yeter. Daha sonra RAM'lerin yalnızca birini çift kanal için hangi slotları kullanıyorsan birine tak. Yine ver startı ve BIOS'a gir bakalım BIOS işlemciyi ve RAM'i gösterebiliyor mu onu öğren ki elektrik dalgalanmasında sakat bir güç kaynağı ile başına her şey gelebilir. Bilgisayarı kapat ikinci RAM'i tak yine başlat ve BIOS'a gir RAM'leri okuyabilmiş mi bak. Kapat HDD ve SSD'yi yeniden bağla aç. En son ekran kartını tak ve sistemi başlat eğer hata vermeden açılırsa bence Windows'a girmek yerine BIOS'a tekrardan gir ekran kartını okumuş mu sistem bir bak. En son Windows'u açmayı dene. Cevabını bekliyorum.
Ha bu arada ekran kartı takılı iken sistem açılmıyor dedin ya rica etsem ekran kartı takılı değilken ve sistem çalışıyorken anakartı detaylıca inceleyebileceğim bir fotoğraf gönderir misin? Belki de kablolardan biri olması gereken yerde değildir.

Elektrik dalgalanmasında güç kaynağı sorun yaratmıştır. Yukarıdaki arkadaşın dediğine sonuna kadar katılıyorum. RAM'leri, SSD, HDD ne varsa bağlantılarını çıkar sadece soğutucu, işlemci ve güç kaynağı bağlı olsun (RGB fanları sökmek ile uğraşma onlar hariç) sonra start ver RAM'ler takılı olmadığı için açılmayacaktır ama güç gelsin yeter. Daha sonra RAM'lerin yalnızca birini çift kanal için hangi slotları kullanıyorsan birine tak. Yine ver startı ve BIOS'a gir bakalım BIOS işlemciyi ve RAM'i gösterebiliyor mu onu öğren ki elektrik dalgalanmasında sakat bir güç kaynağı ile başına her şey gelebilir. Bilgisayarı kapat ikinci RAM'i tak yine başlat ve BIOS'a gir RAM'leri okuyabilmiş mi bak. Kapat HDD ve SSD'yi yeniden bağla aç. En son ekran kartını tak ve sistemi başlat eğer hata vermeden açılırsa bence Windows'a girmek yerine BIOS'a tekrardan gir ekran kartını okumuş mu sistem bir bak. En son Windows'u açmayı dene. Cevabını bekliyorum.
Ha bu arada ekran kartı takılı iken sistem açılmıyor dedin ya rica etsem ekran kartı takılı değilken ve sistem çalışıyorken anakartı detaylıca inceleyebileceğim bir fotoğraf gönderir misin? Belki de kablolardan biri olması gereken yerde değildir.

En son ekran kartını tak diyorsun da ekran kartı takılı olmadan görüntüyü nasıl alacağım, BIOS'a nasıl gireceğim. Onboard görüntü yok benim bildiğim kadarıyla Ryzen işlemcilerde.
AE9D0968-21DB-4FB8-BC47-78F780C1CC15.jpeg

sorunu video olarak çektim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı