Çözüldü CPU LED'i Yanıyor ve Sistem Açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koraynn

Hectopat
Toplama aldığım bilgisayar parçalarını bugün birleştirmek nasip oldu ama PC açılmıyor ve CPU hata göstergesi yanıyor. Bilgisayarda hiçbir tepki yok. Eksik ya da hatalı kablo takmadığıma eminim. Parçaları internetten aldığım için hangi parça arızalı ona nasıl bakarım nasıl anlarım

Çözüm
Eyvallah çok sağ olun. Ama burada öyle bir servis bulmak zor. Vatan Bilgisayar da olur mu?
Sistemi Vatan üzerinden topladıysanız yardımcı olurlar. Eğer farklı yerden topladıysanız da ufak bir ücret karşılığı yaparlar güncellemeyi. Teknik servis bölümlerinde test için kullanılan işlemciler var gerek AMD gerek Intel. Onlardan biri ile yaparlar.

Ekleme: Arkadaşın dediği gibi Servis Point de yapacaktır.

8+4 güç girişine 4 pin takmak ayrı sıkıntı çıkartabilir.
Kablo 8 pin ise 8 pin olarak takın.

Yok vallahi 4 pin 8 pin yok.
Ben Vatan'a doğru yola çıkıyorum. Çok sağ olun vallahi. Dedim acaba bir sorun mu var.

Kabloları da doğru takmamışsınız. O pinlerin dolması gerekiyor. Anakartı servise gönderip BIOS güncellemesi yapmalarını isteyin.

MSI yetkili servisine göndereceksiniz. Servis point'Ti sanırım.

O pinlerin olması mümkün değil çünkü aynı resimdeki 4 pin var Power Supply üzerinde.
Cevap yazan herkese cidden çok teşekkür ediyorum. Sorun çözüldü.
Bu arada Vatan Bilgisayar sadece kendi mağazasından alınmış faturalı ürünleri teknik servise kabul ediyormuş. Bunu da paylaşayım.
Abiler ablalar bu seferde LAN driverı kurulmuyor bilgisayara. "the Realtek network Controller was not found if Deep sleep mode is enabled please plug the cable" diye bir hata veriyor. İnternette baktım. PC sağ tık - aygıtlar -... Diye giden bir yöntem var ama bende o listede Realtek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…