"CPU Over Temperature Alert" seçeneği ne işe yarar?

Furkan.k

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba !

7 ay önce toplamış olduğum sistemime hız aşırtma yapmaya karar verdim. Ryzen 5 1600X işlemciye sahibim. Hız aşırtma konusunda bir sıkıntı yaşamadım fakat hız aşırtmanın ardından doğal olarak sistemin ısısı artış gösterdi. Sıkıntıyı şöyle izah ediyim. GTA V oyununda işlemci 60° ye ulaştığı gibi ısı uyarısı tadında oyunum kapanıyor. Tabi bunu sadece GTA V'te değil bir çoğu yüksek sistem gereksinimi isteyen kısacası işlemcinin ısınmasına yol açan oyunlardan bahsediyorum. (Bilindik bir oyun olduğundan söyledim örneğe takılmayın) Bir sürü video izledim yabancı forumlarda da bilgi bulamadım. Tahminimce işlemci kendisini yüksek ısıdan korumaya alıyor fakat 60° ne kadar sıcak ne kadar zarar verebilir bilemiyorum ancak bu durum beni epey bir kıl etti. Konu başlığında yazdığım şey ise MSI anakartımın biosunda ACPI Settings bölümünde yer alıyor ve yardım kısmında işlemcinin yüksek ısı uyarısı için olduğu yazıyor. Umarım bu seçeneği 1-"disabled" yapınca bu sorundan kurtulacağım yönünde bir fikir doğdu fakat emin olamadım soluğu Technopat sosyalde almayı düşünüyorum. Umarım alabilirim

60 derece de ısı hatası vereceğini sanmıyorum 100 derece kadar yolu var 105 e kadar kapatmayanlar da var ama 100 de kesin kapatıyor 60 derece normal bir derece zaten ya overclockuğunuz da stabil olmayan bir şey var ya da diğer donanımlarda bir sıkıntı var genelde oyundan atma olayını ekran kartından yapar

Ekran kartı konusunda da şüphelerim var çünkü ekran kartı sebebiyle bazı pyunlarda sorun yaşadım. İşlemciden olmadığını söylememiz içimi rahatlatmadı değil. Peki ekran kartından olduğunu düşünürsek bunu nasıl engelleyebilirim. Oyun kapandığında iki bileşende 60 derecede oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…