CPU Over Temperature Sıkıntısı

Kuroudo

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RTX 4070Ti , Ryzen 5 5600x , 32GB DDR4 RipJaws RAM,
Meslek
Shinobi
Arkadaşlar bundan 1 hafta evvel bilgisayarımın fanından yüksek ses gelmeye başlamıştı ya da ben öyle sanıyordum. Yeni bir fan sipariş edip fanı değiştirdim fakat ses yine devam edince sorunun Power Supply fanından kaynaklandığını gördüm. Şu anda PSU fanı neredeyse dönmüyor sanırım artık işi bitmiş ve kasanın yan tarafları da yanıyor böyle yumurta kırsak pişecek derecesinde ve az önce de bilgisayarım iki kez "bip" sesi çıkararak kapandı CPU Over Temperature yazdı. Sizce çok sıkıntı bir durum mudur bu durumda yeni bir PSU mu almam gerekiyor. Eğer gerekiyorsa alana kadar yapabilceğim bir şey var mı yani bilgisayara bir şey olur mu ondan korkuyorum parçalarına falan içindeki. Bilgisi olan varsa bilgilendirebilirse çok mutlu olurum.

İşlemcinin aşırı ısınması kasa içindeki sıcaklıktan da olabilir. Muhtemelen PSU aşırı ısındırıyor içeri ve işlemcin de ısınıyor. Bence PSU işini çözmeden bilgisayarı açma sıkıntı yaratabilir kalıcı.

Termal macun falan her şey bundan 5 yıl önce kasayı toplarken doğru bir şekilde sürülmüştü sıkıntı da yoktu zaten ama zamanla eriyorsa macun bilemeyeceğim. Ama PSU'nun fanı çalışmadığı için ısınıyor büyük ihtimal şimdi bilgisayarı tek kapağını açtım öyle kullanıyorum çok ısınmıyor idare etcem gibi böyle. Yeni PSU alacağım sanırım.

Termal macun falan her şey bundan 5 yıl önce kasayı toplarken doğru bir şekilde sürülmüştü sıkıntı da yoktu zaten ama zamanla eriyorsa macun bilemeyeceğim. Ama PSU'nun fanı çalışmadığı için ısınıyor büyük ihtimal şimdi bilgisayarı tek kapağını açtım öyle kullanıyorum çok ısınmıyor idare etcem gibi böyle. Yeni PSU alacağım sanırım.
Termal macununu yenileyin kasanın tozlarını alın büyük ihtimalle termal macun bitmiştir

5 yıl ne :D. Ortalama senede bir macun yenilemek oldukça faydalı olur 5 yılda orada macun falan kalmamıştır. 20 liraya bir macun alıp yenilemeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı