CPU over voltage error

Khannelles

Hectopat
Daha fazla  
Hata bu şekilde. Daha sonra bilgisayarım kapanıyor. Eski bilgisayarımı güncelledim ikinci el işlemci ve bende bulunan bir anakart ve RAM ile PSU biraz eski ondan mı kaynaklanıyor anlayamadım. Anakartı daha 1 hafta önce kendi evimden söküp getirdim sürekli kullandığım bir anakarttı.
B6E3DAA4-1497-4446-B408-E911FF49EC15.jpeg

Teknik desteklerinizi bekliyorum.

BIOS ayarlarını sıfırlar mısınız? Birde USB üzerinden bağlı olan cihazları çıkarın. Bir tanesi fazla akım çekiyor, sistem korumaya geçmiş.
Biosa giremiyorum Bios pilini sıfırlayabilirim ancak. Bu arada eski sistemde Psuyu kullanıyordum sıkıntısı yoktu. Usb olarak sadece mouse ve klavye var mouseyi de çıkarıp deneyeceğim clear cmos yaptıktan sonra

Biosa giremiyorum Bios pilini sıfırlayabilirim ancak. Bu arada eski sistemde Psuyu kullanıyordum sıkıntısı yoktu. Usb olarak sadece mouse ve klavye var mouseyi de çıkarıp deneyeceğim clear cmos yaptıktan sonra
Anakart üzerindeki tüm ön port USB bağlantılarını sökün(Ön porttan anakarta giden kablo bağlantısı da dahil). Hiç bir şey bağlı olmasın sadece görüntü alın.

Anakart üzerindeki tüm ön port USB bağlantılarını sökün(Ön porttan anakarta giden kablo bağlantısı da dahil). Hiç bir şey bağlı olmasın sadece görüntü alın.
Hocam bilgisayar açıldı F1 i açtım Bios geldi ne yapmam lazım? Ön porttan gelen tüm kabloları söktüm bu arada.
image.jpg

image.jpg
image.jpg

Son durum bu hocam, ne yapmam ne yapmamam lazım?

Hocam bilgisayar açıldı F1 i açtım Bios geldi ne yapmam lazım? Ön porttan gelen tüm kabloları söktüm bu arada.
Eki Görüntüle 490199
Eki Görüntüle 490201Eki Görüntüle 490204

Anakart üzerindeki ön USB portlarını söktükten sonra açıldı ise, ön USB portlarından birisi arızalı. Lehimlerinde sorun oluşmuş olabilir. Bu yüzden akım çekiyor bilgisayarı korumaya alıyor.

Anakart üzerindeki ön USB portlarını söktükten sonra açıldı ise, ön USB portlarından birisi arızalı. Lehimlerinde sorun oluşmuş olabilir. Bu yüzden akım çekiyor bilgisayarı korumaya alıyor.
Bu hatayı almamak için herhangi bir şey yapmama gerek var mı?

Bu hatayı almamak için herhangi bir şey yapmama gerek var mı?
BIOS ta bunun için bir ayar olabilir, biraz menüleri karıştırmanızı tavsiye ederim. Ama bu pek sağlıklı yöntem olmayabilir. USB 5 V kanalında kısa devre var ki bu sorunu veriyor. Bir an önce çözmenizi öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı