CPU overheating + sıvı soğutucu tavsiyesi

Hocam güzelinden bir hava soğutma gayet iyi olur. Bütçe ne kadar?

Hocam güzelinden bir hava soğutma gayet iyi olur. Bütçe ne kadar?
Sıvı soğutucuların fiyatlarına bakınca 2-3 bin lirayı gözden çıkartmıştım ama hava soğutucular bir tık daha ucuz da olabilir tabii yine benzer bir bütçem var diyebiliriz 3 bin liranın üzerine çıkmam muhtemelen.

Aslında hava soğutmanın yeterli olduğunu duyduğumda biraz rahatlamıştım çünkü sıvı soğutma sistemlerin bakımının falan zor olduğunu duydum. Bunun bakımı zorlar mı? Hava soğutmaya göre daha sessiz çalışır mı?

Hocam ses olarak aynı olabilirler. Bakımı da zor değil. Fanlara hava tutarsınız yeterli olur 3 4 ayda bir. Demonte etmenize gerek olmaz bence 4 yıl falan.

Tavsiye edilen 3 fandan birini alıcam muhtemelen. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler!

Daha sesli çalışıyor bile olabilir. Çünkü 2 fan ve pompası var. Hava soğutmada genelde 1 fan oluyor. Bana kalırsa
Bunlardan istediğiniz birini alın.

Biraz düşündükten sonra bahsettiğiniz 224xts i almaya karar verdim. Kasayla anakartla uyumlu mudur takarken sıkıntı yaşar mıyım? Ram'e falan çarpma olasılığı var mı slot değiştiremem çünkü 2 slot var anakartta 2si de dolu. Sistem bilgilerimi en üstte belirtmiştim.

Görselde olduğu gibi bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• 1111.PNG
    203 KB · Görüntüleme: 24
  • 2222.PNG
    111,2 KB · Görüntüleme: 18

Benim arkadaşım da aynı soğutucuyu kullanıyor. Anakartı ASUS H610 en düşük model olan. G.Skill RAM'leri var. Bir sıkıntı yok onda. Goodram'ler de G.Skill gibi küçük tasarıma sahip olduğu için bir sıkıntı yaşamazsınız muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…