Jesus Wicked
Hectopat
Daha fazla
Hocam güzelinden bir hava soğutma gayet iyi olur. Bütçe ne kadar?Selam, bu yılbaşı gibi İtopya'dan hazır kasa satın aldım özellikleri şöyle; WD 2TB Blue HDD Goodram 512 GB M.2 SSD Thermaltake Versa T25 650W 80+ mid Tower kasa ASUS ROG STRIX 6750XT 12 GB Goodram 3200 MHz CL16 DDR4 8x2 16 GB RAM ASUS Prime H610M-K D4 Intel i5 12400F.
Stok işlemci fanı kullanıyor. Son 1-2 aydır Valorant oynarken işlemci fazla ısındığından kendini kapatıyor açtığımda ise CPU overheating error hatası alıyor 10 dakika geri açılmıyor. İşlemci 100 derecenin üzerine çıktığında kendini korumak için otomatik olarak bilgisayarı kapatıyor ve açtırtmıyor anladığım. Yaptığım ekstra bir olay yok Valorant oynuyorum en düşük ayarlarda arkada da şarkı açık kalıyor. Tek ekstra olay fareyi 4000 Hertz'de kullanıyorum bu sanırım işlemciye fazladan yük bindiriyormuş. Geri 1000 Hertz'e indrimek istemiyorum, çünkü bunun için ekstradan aparat aldım boş yere almış gibi hissetmek istemiyorum.İtopya'ya garantiye götürsem ekstra bir şey yapacaklarını sanmıyorum ki minimum 15 20 gün bakacaklar o süre boyunca bilgisayarımdan uzak kalmak istemiyorum. Sizce bu durum normal mi virüs vb. başka bir durum olabilir mi? Sıvı soğutucuya geçsem sorunu çözer mi? Çözerse, kasaya uygun iyi bir sıvı soğutucu önerir misiniz?