CPU overheating + sıvı soğutucu tavsiyesi

Selam, bu yılbaşı gibi İtopya'dan hazır kasa satın aldım özellikleri şöyle; WD 2TB Blue HDD Goodram 512 GB M.2 SSD Thermaltake Versa T25 650W 80+ mid Tower kasa ASUS ROG STRIX 6750XT 12 GB Goodram 3200 MHz CL16 DDR4 8x2 16 GB RAM ASUS Prime H610M-K D4 Intel i5 12400F.
Stok işlemci fanı kullanıyor. Son 1-2 aydır Valorant oynarken işlemci fazla ısındığından kendini kapatıyor açtığımda ise CPU overheating error hatası alıyor 10 dakika geri açılmıyor. İşlemci 100 derecenin üzerine çıktığında kendini korumak için otomatik olarak bilgisayarı kapatıyor ve açtırtmıyor anladığım. Yaptığım ekstra bir olay yok Valorant oynuyorum en düşük ayarlarda arkada da şarkı açık kalıyor. Tek ekstra olay fareyi 4000 Hertz'de kullanıyorum bu sanırım işlemciye fazladan yük bindiriyormuş. Geri 1000 Hertz'e indrimek istemiyorum, çünkü bunun için ekstradan aparat aldım boş yere almış gibi hissetmek istemiyorum. :D İtopya'ya garantiye götürsem ekstra bir şey yapacaklarını sanmıyorum ki minimum 15 20 gün bakacaklar o süre boyunca bilgisayarımdan uzak kalmak istemiyorum. Sizce bu durum normal mi virüs vb. başka bir durum olabilir mi? Sıvı soğutucuya geçsem sorunu çözer mi? Çözerse, kasaya uygun iyi bir sıvı soğutucu önerir misiniz?
Hocam güzelinden bir hava soğutma gayet iyi olur. Bütçe ne kadar?

Sıvı soğutucuların fiyatlarına bakınca 2-3 bin lirayı gözden çıkartmıştım ama hava soğutucular bir tık daha ucuz da olabilir tabii yine benzer bir bütçem var diyebiliriz 3 bin liranın üzerine çıkmam muhtemelen.

Aslında hava soğutmanın yeterli olduğunu duyduğumda biraz rahatlamıştım çünkü sıvı soğutma sistemlerin bakımının falan zor olduğunu duydum. Bunun bakımı zorlar mı? Hava soğutmaya göre daha sessiz çalışır mı?

Aslında hava soğutmanın yeterli olduğunu duyduğumda biraz rahatlamıştım çünkü sıvı soğutma sistemlerin bakımının falan zor olduğunu duydum. Bunun bakımı zorlar mı? Hava soğutmaya göre daha sessiz çalışır mı?
Hocam ses olarak aynı olabilirler. Bakımı da zor değil. Fanlara hava tutarsınız yeterli olur 3 4 ayda bir. Demonte etmenize gerek olmaz bence 4 yıl falan.

Daha sesli çalışıyor bile olabilir. Çünkü 2 fan ve pompası var. Hava soğutmada genelde 1 fan oluyor. Bana kalırsa
Bunlardan istediğiniz birini alın.

Daha sesli çalışıyor bile olabilir. Çünkü 2 fan ve pompası var. Hava soğutmada genelde 1 fan oluyor. Bana kalırsa
Bunlardan istediğiniz birini alın.
Biraz düşündükten sonra bahsettiğiniz 224xts i almaya karar verdim. Kasayla anakartla uyumlu mudur takarken sıkıntı yaşar mıyım? Ram'e falan çarpma olasılığı var mı slot değiştiremem çünkü 2 slot var anakartta 2si de dolu. Sistem bilgilerimi en üstte belirtmiştim.

Biraz düşündükten sonra bahsettiğiniz 224XTS'i almaya karar verdim. Kasayla anakartla uyumlu mudur takarken sıkıntı yaşar mıyım? RAM'e falan çarpma olasılığı var mı slot değiştiremem çünkü 2 slot var anakartta 2'si de dolu. Sistem bilgilerimi en üstte belirtmiştim.

Görselde olduğu gibi bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• 1111.PNG
    1111.PNG
    203 KB · Görüntüleme: 24
  • 2222.PNG
    2222.PNG
    111,2 KB · Görüntüleme: 18
Biraz düşündükten sonra bahsettiğiniz 224XTS'i almaya karar verdim. Kasayla anakartla uyumlu mudur takarken sıkıntı yaşar mıyım? RAM'e falan çarpma olasılığı var mı slot değiştiremem çünkü 2 slot var anakartta 2'si de dolu. Sistem bilgilerimi en üstte belirtmiştim.

Benim arkadaşım da aynı soğutucuyu kullanıyor. Anakartı ASUS H610 en düşük model olan. G.Skill RAM'leri var. Bir sıkıntı yok onda. Goodram'ler de G.Skill gibi küçük tasarıma sahip olduğu için bir sıkıntı yaşamazsınız muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı