CPU sıcaklığı 80 dereceyi görüyor

Voyager 2

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım başlıkta da yazdığım gibi, Ryzen 5 5600 işlemcim kasamda 240mm sıvı soğutma olmasına ve daha birkaç gün önce termal macun değiştirmeme rağmen Uncharted'da 80°c yi gördü. Kasanın camını çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra anca sıcaklığı düşürebildim, sorun ne olabilir?

(Sürdüğüm termal macun Thermal Grizzly Kryonaut, sıvı soğutucu ise Cooler Master ML240 v2. sıvı soğutmanın pompasında sıkıntı olmadığına eminim, sürdüğüm termal macun da orijinaldi.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım başlıkta da yazdığım gibi, Ryzen 5 5600 işlemcim kasamda 240mm sıvı soğutma olmasına ve daha birkaç gün önce termal macun değiştirmeme rağmen Uncharted'da 80°c yi gördü. Kasanın camını çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra anca sıcaklığı düşürebildim, sorun ne olabilir?

(Sürdüğüm termal macun Thermal Grizzly Kryonaut, sıvı soğutucu ise Cooler Master ML240 v2. sıvı soğutmanın pompasında sıkıntı olmadığına eminim, sürdüğüm termal macun da orijinaldi.)

Sogutucu blok tam oturmamış olabilir.

Kasanın havalanması kötü olsa daha önceden bu sorunu yaşardım, şimdiye kadar hiç böyle bir durum olmamıştı.
O zaman arkadaşın da dediği gibi soğutucuyu tam oturtmamışsın, iyi temas etmiyor. Zaten tekrar soğuması için 2 dakika beklemeniz gerekmiş. Soğutucunun tam oturmaması mantıklı cevap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı