CPU Sıcaklığı Boşta 90-95°C

gwynora

Hectopat
Daha fazla  
Hala 2018 Yılında aldığım bilgisayarımı kullanmaktayım. İki gün önce CPU sıcaklığının boşta 75-95 derece arası olduğunu gördüm ve bugün termal macun sürdüm. Fakat değerlerde bir değişme olmadı. Bunun sebebi ne olabilir?

2018'den beri kullandığını belirtmişsin kasayı o zaman bu zamana adam akıllı oturup temizlemediysen temizle diğer parçaların ısıları anakartı etkilediği için, dolaylı olarak CPUyuda ufakta olsa etkileyebilir. stok fan kullanıyorsan etkisi olabilir, onun dışında bu yöntemler seni kurtarmazsa yeni bir fan alana kadar işlemcinin performansından feragat ederek sıcaklıkları normal boyutlara indirgeyebilirsin, güç planlarından gelişmiş güç ayarları, en düşük ve en yüksek değerleri 95 olarak gir
1690625907818.png
1690625895896.png

ısıda önemli ölçüde azalma olmazsa yavaş yavaş düş 94 94 gibi.

Termal macunu çok sürme olayını önceden de biliyordum o yüzden konuyu açtıktan sonra yazılanları okuyamadan tekrar açıp baktım zaten çok bir sıkıntı yoktu ama yine de silip yenisini sürdüm. Bu sefer soğutmanın içini de açıp temizledim. Tüm vidaları da düzgün sıktım bir sıkıntı yok o konuda da. Bilgisayarı ilk açtığım an 90 derece gösteriyordu fakat şimdi foruma yazarken 65-85 derece arasında geziniyor.

İşlemcim i7 7700K
Termal Macun: Arctic MX-6

Edit: Masaüstü kullanıyorum.

Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz?
i7 7700K

Edit2: Clock ne bu arada tam olarak bilmiyorum o da sürekli 1000-4500mhz arasında bir anda artıp azalıyor.

Boşta olduğundan emin misin? Virüs kapmışsan da olabilir, kullanımlarına dikkat ettin mi? Bu normal değil çünkü.
Termal macun ile olacak iş değil bu.

Şu anda sıfırlıyorum bilgisayarı bakalım sonuçları yazarım.

Değişen hiçbir şey olmadı hala 80-90 derecelerde geziyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı