Delid yapılması gerek. Benim de Q8200 işlemcim 2 sene kadar önce emekli olmak zorunda kaldı artık. Soğutucu değişse bile 85 altına inmiyordu. Belirli bir süre sonra Intel işlemcilerin CPU Heatsink ile yonga arasındaki macun bitiyor. Bu da ısınmasına sebep oluyor. AMD işlemcilerde ise Indium tabanlı özel sıvılar bulunuyor bu sorun yaşanmıyor.
Şu anlık maalesef yok hocam el emeği adam ettiğim bir sistem bütçem olsa hiç uğraşılacak iş değil açıkçasıTavsiyem sisteminizi yenilemeniz. Tabiki bütçeniz var ise. Bütçeniz ne kadar?
Şu anlık maalesef yok hocam el emeği adam ettiğim bir sistem bütçem olsa hiç uğraşılacak iş değil açıkçasıTavsiyem sisteminizi yenilemeniz. Tabiki bütçeniz var ise. Bütçeniz ne kadar?
Çok teşekkür ederim tamamdırSoğutucunuz tam temas etmiyorsa işlemciye, önce onu halledip sonra diğer çözümlere yönelmeniz daha ucuz olacaktır. Tırnaklar 5 TL, 10 TL ile hallolur. Ya da sağlam, bakır tabanlı bir LGA 775 fanı 20-25 TL ye alabilirsiniz.
Ben direkt böyle borulu soğutması sağlam 100 tlye kadar bir fan almak istiyorum ama uyar mı veya bir öneriniz olur muSoğutucunuz tam temas etmiyorsa işlemciye, önce onu halledip sonra diğer çözümlere yönelmeniz daha ucuz olacaktır. Tırnaklar 5 TL, 10 TL ile hallolur. Ya da sağlam, bakır tabanlı bir LGA 775 fanı 20-25 TL ye alabilirsiniz.
Alacağım teşekkürler hocam bütçem 100 tl iyi bir öneriniz varsa alabilirimMutlaka yapar hocam acil temas eden sogutucu alın
Olur hocam çok teşekkürler bakacağım bunahocam eski soketler hakkında cok bir bilgim yok istersenız detaylı arastırmaya gireyim yarın ogleden sonra size en iyi parcayı soylerim suan icin tez yazıyorum. 4. nesilden oncesi bende cok yok cunku. Anlayısınız için simdiden tesekkürler.
Cooler Master X Dream İ117 Intel Lga 775/1155/1156 İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Cooler Master X Dream İ117 Intel Lga 775/1155/1156 İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
bu parca isinizi gorucektir diye tahmin etmekteyım.
Cooler Master X Dream İ117 Intel Lga 775/1155/1156 İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Cooler Master X Dream İ117 Intel Lga 775/1155/1156 İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
bu parca isinizi gorucektir diye tahmin etmekteyım.
TDP si 70 watt lık bir soğutucuya 110 TL vermeyin. Stok fandan fazla bir etkisi olmayacaktır onun. Geleceğe dönük bakmıyorsanız o işlemci için 100 TL lik soğutucuya ihtiyacınız yok. Eğer geleceğe dönük bakıyorsanız soğutucu bütçenizi 150-200 TL (yuvarlak) çıkarmanız mantıklı olacaktır.Olur hocam çok teşekkürler bakacağım buna
Geleceğe dönük bakıyorum hocam en azından bir kaç yıl için. Yuvarlak dediğiniz ne oluyor tam olarak? Birde ben bunu buldum ama nasıldır Turbox R90 Intel Cooler İşlemci Soğutucu Fan - LGA (775/1155/1156+939/940/AM2/AM2+) Soketler Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorTDP si 70 watt lık bir soğutucuya 110 TL vermeyin. Stok fandan fazla bir etkisi olmayacaktır onun. Geleceğe dönük bakmıyorsanız o işlemci için 100 TL lik soğutucuya ihtiyacınız yok. Eğer geleceğe dönük bakıyorsanız soğutucu bütçenizi 150-200 TL (yuvarlak) çıkarmanız mantıklı olacaktır.
Cooler Master soğutucuların soğutma kapasitesi için link;
Bu geçmişe dönük bir soğutucu en son 3. nesil Intel işlemcileri destekliyor soket olarak.Geleceğe dönük bakıyorum hocam en azından bir kaç yıl için. Yuvarlak dediğiniz ne oluyor tam olarak? Birde ben bunu buldum ama nasıldır Turbox R90 Intel Cooler İşlemci Soğutucu Fan - LGA (775/1155/1156+939/940/AM2/AM2+) Soketler Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Xeon alıcam hocam o kesin bir de bu önerdiğinizi ekliyorum listeye ilgi ve alakanız için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuzBu geçmişe dönük bir soğutucu en son 3. nesil Intel işlemcileri destekliyor soket olarak.
Misal şöyle bir ürün var ki bu şu andaki soketleri kapsamaktadır. Ama bu modeli kullanmadım lakin marka soğutma üzerine uzmanlaşmış bir marka
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Soğutucu & Fan çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Xeon lara bulaşmayacaksanız, stok fanın pinlerini halletmeye bakın. Xeon işlemci alıp onu soğutmak istiyorsanız o zaman ikinci el çok daha mantıklı ki ikinci elde en temiz ve kazık yenmesi en zor ürün cpu soğutucusu en fazla fan parası kadar sorun oluşur ki o da 25 TL
Hah tam olarak bunu soruyordum çok teşekkür ederim hocam aynen böyle oluyor demek ki. Soğutmak lazım bir kaç aya da zaten xeon işlemci alacağımSorunu net bir şekilde cevaplıyorum. Isınan işlemci limitlerine ulaştığında frekans düşürür. Frekansı düşen işlemcinin kullanım yüzdesi artar. Şöyle düşünelim 4GHz %50 kullanım oluyorsa, 2GHz'e düşüyorsa %100 olması gibi düşünebilirsin. Tabi ki bu yaptığım kaba ve saçma bir hesap. Ama mantık buna benziyor.