CPU sıcaklığı garipliği

burakdlm

Femtopat
Daha fazla  
Gigabyte Z490 anakartım ve i7 10700K işlemcim var MSI'ın sıvı soğutmasını kullanıyorum, bilgisayar her açıldığında CPU'nun bütün çekirdekleri 90-100 derece arası 2 dakika çalışıyor sonrasında 20-30 dereceye düşüp düzgün bir şekilde çalışıyor internette ne kadar aradıysam bulamadım bilgisayarı yeni topladım macun vs. her şeyi tam, sadece açılırken 2 dakika 100 dereceleri görüyor, bu sorunun kaynağı nedir veya nasıl halledebilirim yardımcı olursanız sevinirim (Sıcaklık değerlerine BIOS ve coretemp uygulamasından baktım ikisi de aynı şekilde gösterdi, ayrıca işlemciden ses geliyor o 2 dakika boyunca.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıvı soğutucu fanları dönüyor mu o 2 dakika boyunca ayrıca sıvı soğutucuyu bir uygulama ile mi kullanıyorsun yoksa fanları BIOS'tan mı ayarlıyorsun?

sıvı soğutucu fanları ve kasa fanları güç gelir gelmez çalışıyor, anakarttan güç çekerek çalışıyor ekstra birşey yapmadım,

fotoğrafta da attım şuanda gayet normal ısıları hatta iyi bile, fakat yanında çıktığı maksimum yazdığı değerler bilgisayar açılıp 2 dakika kendi kendine çalışması esnasından.

Dosya Ekleri

• Untitled.png
    164,7 KB · Görüntüleme: 45

Fanlar çalışıyorsa pompa çalışmıyor olabilir ancak 100C de bilgisayarın kapanması lazım normalde.

ilk 2 dakika bu yüksek dereceleri görüyorum fakat sonrasında normale dönüyor, o 2 dakika içerisinde de herhangi bir kasma zorlanma olmuyor, değerleri yanlış mı gösteriyor diyeceğim fakat hem bios hem coretemp aynı sayıları veriyor, ne yapmalıyım sizce?

Sadece ilk 2 dakikada sensör bozuk olması biraz garip geldi bence işlemciyi garantiye yollayın sensörler bozuk mu diye bir baktırın imkan varsa başka bir işlemci ile deneyin.
Ayrıca BIOS'ta pompa kaçta çalışıyor diye bir bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…