CPU sıcaklığım BIOS ekranında aşırı ısınıyor.

Erkan-44

Hectopat
Yer
MALATYA
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Topladıgım bilgisayarımın montajını bugün yaptım ve bismillah diyip açtım. Ryzen 5 1600x işlemci ve Dark freezer x120 soğutucu kullanmaktayım. PC'yi açtım ve BIOS ekranına girdim CPU sıcaklıgını görünce şaşırdım. İlk başlatma fanlar TAM HIZ hepsi CPU sıcaklıgı 58 derece oldu. Bu normal mi? Kasanın camını açtıgım da ise sıcaklık 52'lere düştü. Bu konuda beni aydınlatabilicek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sorun yok. AIDA64 ile stress test yaparsanız ve sıcaklık 90 üzerine çıkıp termal throttling yaşıyorsa o zaman buyuk olasılıkla montaj hatanız var demektir. Test süresi min 30 dk olmalıdır. Dediğim sıcaklıklara daha erken ulaşmanız durumunda sistemi kapatınız.

Arkadaşlar sorun çözüldü bios güncelledikden sonra düştü ve yanı sıra radyotörün altındaki poşeti montaj sırasında kaldırmayı unutmuşuz çok geç olmadan farkına vardık ve düzelttik. Değerli yorumlarınız için teşekürler

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı